Az egy napja streamelhető sorozat, a Fekete tükör hatodik évadát máris úgy emlegetik a rajongók, mint az eddig legjobban sikerült szériát.

A disztópikus hangulatot árasztó, ám egyben humorral átitatott sorozat a modern társadalmat és lehetséges alternatív társadalmi berendezkedéseket veszi gorcső alá. Az epizódokban többnyire a fejlett technológiáé a főszerep.

A legújjabb évad öt epizódott mutat be, mind különálló történetek. Ezúttal ezek a disztópiák olyan főszereplőket vonultatnak fel, mint: Aaron Paul, Salma Hayek és Annie Murphy,

Az amerikai rajongók már darálják is a sorozatot, tapasztalataikkal elársztaották a Twittert. Egyikük ezt írta: „A Fekete tükör új évada nagy előrelépés az ötödik évadhoz képest. Az öt új epizódból három a legjobbak legjobbja.” Egy másik vélemény szerint: „Egy csomó rész alaphangulata is megváltozott. Az egyes epizódok vége olyan fordulatos, hogy csak kapkodom a fejem. Egy kicsit bolondos, egy kicsit ijesztő és nagyon elgondolkodtató mind.”

Európából másfajta véleméyek is érkeztek: „A Mazey Day talán a valaha volt legrosszabb epizód?!”

A hatodik széria első részét nézték meg eddig a legtöbben.  A Joan Is Awful című epizódot a rajongók egyszerre nevezték „teljes agyrémnek" és „fergetegesnek". Ezzel egyidőben a főszereplők brilliáns teljesítményét mindenki kiemelte. Ebben a részben a Salma Hayek egy átlagos nőt (Annie Murphy) alakít, aki rájön, hogy az életéből Netflix-stílusú sorozatotot készítettek. Az egyik néző szerint: „Az epizód morális tanulsága, hogy mindig olvasd el a felhasználási feltételeket!. A humor és a horror őrületes keveredése… Örökké csodálni fogom Annie Murphy-t” Egy másik felhasználó véleménye szerint: „Ez hihetetlenül vicces és szuper meta. …és, hát kinek ne tetszene, ha Salma Hayek az ánuszáról kiabálna? Ehhez jön hozzá, hogy a Netflix szemérmetlenül b*szogatja a sztárokat. Fenomenális!”

A Loch Henry című rész egy igazán ütős csavarral kerül a középpontba. Ez a rész a Netflix történetének egyik lekiemelkedőbb jelenetévé vált. Az egyik néző tweetje szerint: „Azóta is a Loch Henryre gondolok.. Ez az epizód az évad legnagyobb csavarja, és nem lehet úgy leírni, hogy ne csapkodnánk a karunkkal és ne kiabálnánk, hogy azta k*rva!”

A Beyond The Sea című rész főszereplői Aaron Paul és Josh Hartnett egy űrbéli küldetésben résztvevő asztronautaként tűnnek fel a képernyőn. Az egy alternatív 1969-ben játszódó űrmissziót nem lehet másnak csak elkeserítőnek és szomorúnak nevezni. Ez a Fekete tükör…

dráma | misztikus | sci-fi

Az új évadban szintén különféle történetekkel találkozhatunk, amelyek az ember, a technológia és a közösségi médiák kapcsolatát mutatják be. több»