'Pizsamában vagyok, sült krumplit eszem és fingok': Kate Winslet kőkemény kritikát fogalmazott meg

A színésznő elárulta, hogyan érezte magát sok évvel ezelőtt, és miért döntött úgy, hogy elszakad ettől a nem létező tökéletességre irányuló média nyomástól.

Az elmúlt hetekben Kate Winslet minden videójának nézettsége megugrott a közösségi médiában. Az Avatar: A víz útja című film promóciója során tett nyilatkozatai, bejárták a világot, és ismét bebizonyosodott általuk, hogy Hollywoodban semmi sem az, aminek látszik.

Attól kezdve, hogy a világ legimádnivalóbb embereként segített egy fiatal újságírónőnek, aki először debütált egy vele készült interjúval, egészen odáig, hogy felfedte, milyen zaklatásoknak volt kitéve hosszú évekig a sajtó részéről az alakja miatt.

"Ne merészelj így bánni velem" - mondja a Titanic sztárja. A közösségi médiában vírusként terjedő videóban Winslet elmeséli, hogy fiatal lányként az akkori újságírók felháborító kérdéseket tettek fel neki a súlyáról és egyéb, a fittségével kapcsolatos részletekről. Most, kemény munka után a színésznő már nem érzi ezt a nyomást magán, de elismeri, hogy másképp kezelte volna a kérdést:

"Ha visszamehetnék, másképp használnám a hangomat. Elmondtam volna nekik (az újságíróknak). Fiatal nő vagyok. A testem változik, és én felfedezem. Bizonytalan vagyok. Meg vagyok rémülve. Ne nehezítsd meg a dolgot még jobban, mint amilyen már most is."

A színésznő amellett, hogy megosztja tapasztalatait a korábbi interjúiról, elmondja véleményét a jelenlegi helyzetről is, amely a médiában az egyik nő testének idealizálása a másikéval szemben, és arról, hogy ez hogyan hat különösen a fiatalabb generációra:

"Még akkor is, amikor egy színésznő végigsétál a vörös szőnyegen, és azt mondják: 'Tökéletes és karcsú'. Eszedbe se jusson ezt mondani. Ez annyira felelőtlen dolog, és egyenesen arra ösztönzi a fiatal nőket, hogy olyan tökéletességre törekedjenek, ami nem létezik" - mondja Winslet.

Hogy még több értelmet és hitelességet adjon szavainak, a művésznő mindenféle álca nélkül osztja meg egy mindennapos életrészletét: "Ez egy szimpla este, és csakis egy szimpla este. Hidd el, az én másik verziómban hazafelé menet a kocsiban ülök pizsamában, chipset eszem és fingok. Ezt csináljuk!".

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

Feminista y antifascista (@quieroquecomprendas) által megosztott bejegyzés