Rekordot döntött Magyarországon a Legendás állatok és megfigyelésük - Dumbledore titkai

Sokat kellett várni rá a Legendás állatok franchise harmadik felvonására, a Legendás állatok és megfigyelésük - Dumbledore titkaira, de a film itthon jött, látott és tarolt.

 A Legendás állatok és megfigyelésük - Dumbledore titkaival évek várakozása után visszatérhettünk Harry Potter varázsvilágába, ez a visszatérés pedig nagyobbat szólt, mint azt sokan gondolták volna.

A franchise harmadik felvonása a húsvéti hétvégén egészen pazar nézettségi eredményeket produkált, hiszen három nap alatt Magyarországon több mint 106 ezren, a négynapos hétvégén 129 ezren váltottak rá jegyet. Ez pedig jobb eredmény, mint amit a Legendás állatok 2016-ban és 2018-ban bemutatott előző két része fel tudott mutatni, ami a számok nyelvén több mint 194 millió forintot jelent. A dolog érdekessége, hogy mindeközben a film a hazájában a trilógia leggyengébb nyitását produkálta.

Összehasonlításképp, a szintén parádés sikerű Sonic, a sündisznó 2 két hét alatt alig 3 millió forinttal hozott többet itthon, a három hete futó Morbius pedig összesen 167 millió forintot bevételt generált.

családi | fantasy | kaland

Történetünk immár harmadik fejezetéhez érkezett, amelyben a varázslóvilág két részre szakadt. Gellert Grindelwald összegyűjtötte követőit, sötét terve pedig megvalósulni... több»