Downey Jr. kapta a megtisztelő feladatot, hogy beszédet mondjon A végtelen háború világpremierjén, és nem vallott kudarcot.

Tegnap éjjel tartották a Bosszúállók: Végtelen háború világpremierjét Los Angelesben, ahol a Marvel filmes univerzumának zászlóvivője, Robert Downey Jr. mondott nyitóbeszédet az egybegyűltek előtt. A színész, aki tíz éve A vasemberrel nem csak pályafutásában, de bátran kimondhatjuk, hogy a popkultúra történetében is új fejezetet nyitott, a Marvel és a Disney tizenkilenc filmet számláló munkája előtt tisztelgett a szavaival.

"Beszélni szeretnék a múltról, a jelenről és a jövőről. A múlt számomra 30 évnyi függőséget, kétségbeesettséget és mélyrepülést jelentet. A jelent a dicsőség pillanata mindannyiunk számára. És a jövő? Az mindig bizonytalan. De elnézve a barátaimat mögöttem úgy tűnik, a dolgok mégiscsak jóra fordulnak. Egyikünk sem versenyez a másikkal. Egymásért és értetek versenyzünk. Ha szuperhőst játszol a Marvel valamelyik filmjében, és működik a dolog, világsztár lesz belőled! És ez ... nem jelent semmit. Hacsak nem arra használod, hogy valami nagyobb dolgot érj el" - mondta.

"Most a vezetőség legalább fele nő. Ezek a filmek olyan munkarendet követelnek, amit csak ők tudnak megvalósítani. Ez lényegében egy szülési folyamat. De mi nem tudjuk, hogy kell ezt csinálni. Ez az MCU itt előttetek. Az egész az egyenlőségért való harcról szól. Az elv minden mögött, hogy helyet teremtsünk másoknak a sikerre, és hogy felülmúlják a várakozásainkat" - zárta a szavait.

Downey Jr. az egyenlőség és elfogadás kapcsán kitért a Fekete Párduc jelentőségére, de köszönetet mondott Jon Favreau-nak is, aki gyakorlatilag beindította a Marvel moziverzumát.

A Bosszúállók: Végtelen háború csütörtöktől a hazai mozikban.