Már a mozikban Aaron Woodley animácós filmje, a Sarkvidéki akció. Ha még nem döntötted el, hogy megnézd-e a mozikban, íme minden, amit tudnod kell a filmről: szinopszis, érdekességek, előzetes a görgetés után.

Az ifjú sarki róka, Fürge amilyen apró olyan hatalmas álmot dédelget kiskora óta: a Villám Futárszolgálat híres szánhúzó kutyáival együtt akarja kézbesíteni a különleges postai küldeményeket az Északi-sark lakóinak. Egyelőre még csak a postázóban pakolgatja a csomagokat, de ami késik, az nem múlik. 
A tettre kész Fürge, hogy bebizonyítsa rátermettségét a futárságra, főnöke tudta nélkül titokban kézbesít egy csomagot. De ekkor a mit sem sejtő ifjú titán belebotlik a gonosz, mindenre elszánt Otto von Walrusba, a nagydarab rozmárba, aki nem kisebb ördögi tervet eszelt ki, mint a sarkvidék felolvasztása. Fürge minden bátorságát összeszedve a legjobb barátaival, P.B.-vel, a kissé zárkózott jegesmedvével, Lemmyvel, a postázó kelekótya albatroszával, és Jade-del, a sarkvidék  legügyesebb, és legcsinosabb szerelőjével felkerekedik, hogy együtt nézzenek szembe a galád Ottóval, és megmentsék a világot a totális káosztól. 

A film rendezői székét Aaron Woodley foglalhatta el (Megfontolt szándékkal-A jogosult, Spark: A Space Tail), míg a főbb szereplők hangjait eredeti nyelven olyan színészek kölcsönzik, mint James Franco, Jeremy Renner, Michael Madsen , Alec Baldwin, Omar Sy, Anjelica Huston és John Cleese. A forgatókönyvet Aaron Woodley, Cal Brunker, Matthew Lyon, Bob Barlen és Bryan Thompson szerezte.

Íme 4 érdekesség a premierfilmről, amit nem árt tudnod, mielőtt jegyet váltasz:

  • Jeremy Renner és Alec Baldwin második közös filmje a Mission: Impossible - Titkos nemzet (2015) után.
  • A Sarkvidéki akció az Entertainment Studio első egészestés animációs filmje.
  • A Sarkvidéi akció James Franco harmadik egészestés animációs filmje A kis herceg (2015) és a Virsliparti (2016) után.
  • A Sarkvidéki akció a Terminator: Sötét végzettel együtt került a mozikba Észak-Amerikában. Az előzetes becslések 5-10 millió dolláros premierhétvégét jósoltak a filmnek, de végül csak 3,1 milliós bevételt termelt, ami lehangoló eredménynek számít az 50 millió dolláros költségvetése mellett.
 

Hazai premierdátum: 2019.12.05.

A film előzetesét idelent tudjátok megnézni: