'Soha nem lett volna szabad ezt tennem': Spielberg megbánta a döntését

Steven Spielberg részt vett a Time 100 Summit mesterkurzusán, amelyben többek között elmondta, hogy mennyire sajnálja, hogy cenzúrázta az E.T. A földönkívüliből a fegyvereket.

A film 1982-es mozis vágásában szerepel egy jelenet, amelyben rendőrök fiatal gyerekeket üldöznek. A rendező a film 20. évfordulós kiadásában viszont kivágta a rendőrök kezében látható fegyvereket és azokat walkie talkie-val helyettesítette.

“Ez hiba volt. Soha nem kellett volna ezt tennem. A film a kor terméke. Egyetlen filmet sem szabadna átdolgozni olyan lencsék alapján, amelyeken keresztül a jelenben szemléljük a dolgokat” - mondta Spielberg.

“E.T.' egy olyan film volt, amiben érzékeny voltam arra, hogy a szövetségi ügynökök lőfegyverekkel közelítettek a gyerekek felé. Teltek az évek, és megváltoztattam a saját nézeteimet. Soha nem kellett volna a saját munkám archívumában babrálnom, és senkinek sem ajánlom, hogy ezt tegye. Minden filmünk egyfajta jelzőtábla arról, hogy hol voltunk, amikor készítettük őket, milyen volt a világ, és mit fogadott a világ, amikor ezeket a történeteket megjelentettük. Szóval nagyon sajnálom” - tette hozzá a rendező, majd humorosan megyejezte, hogy azt sem ajánlja senkinek, hogy a csokoládét kivegye a Charlie és a csokigyárból. A teljes interjút a fenti galériánkban tudjátok megtekinteni.

családi | sci-fi

E.T., a békés szándékkal érkező földönkívüliek egyik példánya véletlenül a Földön ragad. Ijedten és zavartan, titokban figyeli az emberek világát, amíg a tíz éves... több»