Star Wars IX: 10 meglepő érdekesség, amit tudnod kell a filmről

Már a mozikban az év egyik legjobban várt filmje, a J.J. Abrams rendezésében bemutatott Star Wars: Skywalker kora, melynek premierje kapcsán 10 érdekességet gyűjtöttünk össze, melyet érdemes tudnod a filmről.

Csütörtöktől a magyarországi mozikban is látható világszerte milliók által várt Star Wars: Skywalker kora, mely minden bizonnyal nálunk is komoly sikerekre számíthat. A kilenc epizódból álló Skywalker saga fináléját óriási felhajtás és érdeklődést övezte a premierje előtt, az elmúlt két napban pedig olyan tempóban dönti a bevételi rekordokat, hogy alig győzzük követni.

A film rendezői székét J.J. Abrams foglalhatta el (Star Wars - Az ébredő Erő, Star Trek), míg a főbb szerepekben olyan színészeket láthatunk, mint Mark Hamill, Carrie Fisher, Domhnall Gleeson, Daisy Ridley, Adam Driver, Oscar Isaac és John Boyega. A forgatókönyvet George Lucas, Colin Trevorrow, Derek Connolly és J.J. Abrams szerezte.

Íme 10 érdekesség, amit érdemes tudnod a filmről:

  • Az eredeti tervek szerint úgy volt, hogy Carrie Fisher is játszik majd a filmben, azonban a színésznő tragikus hirtelenséggel bekövetkezett halála miatt erre nem került sor. A Billie Catherine Lourd közleményében azt írta, hogy a Zsivány Egyessel ellentétben ebben a filmben nem hozzák vissza Leia hercegnőt a CGI-technológia segítségével.

  • George Lucas eredeti tervei szerint csak C-3PO és R2-D2 tűntek volna fel a Skywalker-saga mind a kilenc epizódjában. Ez a terve végülis megvalósult, Anthony Daniels (C-3PO) pedig az egyetlen olyan színész lett, aki mind a kilenc filmben játszott.

  • A Disney annyira ügyelt a biztonságra, és hogy semmi ne szivároghasson ki a forgatásról, hogy Mark Hamill egy interjújában azzal viccelődött, hogy olyan érzése volt, mintha a CIA-ben lett volna.
  • A Skywalker kora az 1983-as A Jedi visszatér óta az első olyan Star Wars-produkció, amit teljes egészében filmszalagra forgattak.

  • Bár Carrie Fisher már nem érhette meg a forgatást, a korábban felvett jeleneteinek köszönhetően Leia mégis feltűnik a filmben.
  • J.J. Abrams az első olyan direktor, aki két Star Wars-filmet rendezett. Ezt egyedül George Lucas mondhatja el magáról.

  • Bár már nem ők voltak a főbb szereplők, az új trilógia mindhárom részében kiemelt szerepet kaptak az eredeti trilógia karakterei. Míg Az ébredő Erő Han Solo történetére fókuszált, Az utolsó Jedikben Luke Skywalker kapott nagyobb teret. A kilencedik epizód fókuszpontjában a Jedivé váló Leia lett volna, de Carrie Fisher halála miatt át kellett írni a forgatókönyvet.

  • Ez a második olyan, a Disney égisze alatt készült Star Wars-film, melynek lecserélték a rendezőjét. A Star Wars IX esetében J.J. Abrams váltotta Colin Trevorrowot, míg az Zsivány egyesben Phil Lordot és Christopher Millert cserélték le Ron Howardra. 

  • A Skywalker kora a Star Wars I. rész - Baljós árnyak 20. évfordulóján kerül a mozikba.

  • A filmben 36 év után visszatér Billy Dee Williams Lando Calrissian szerepében. A színész utoljára az 1983-as A Jedi visszatérben alakította a karaktert.

Hazai premierdátum: 2019.12.19.