Star Wars IX: Ő alakítja majd a fiatal Palpatine szenátort?

Régi jó Lucasfilmes szokás szerint nem lehet túl sokat tudni a Star Wars: Skywalker koraről, és a stúdió addig titkolózik, ameddig csak lehet – a rajongók pedig természetesen annál inkább szeretnének némi információmorzsához jutni.

A legutóbbi hír szerint a film stábja új és érdekes arcot kapott, mégpedig Matt Smith angol színész személyében, akit a legtöbben a Doctor Who-ból ismerhetnek – ez eddig elvileg tény, a pletyka része pedig ott kezdődik a dolognak, hogy kit is fog játszani a színész? Egy anonim forrás szerint Smith a fiatal Palpatine szenátor személyében fog feltűnni a vásznon, ami számos spekulációra adhat okot, hogyha valóban igaznak bizonyul.

A szenátor – vagyis Dark Sidious – ugyanis már rég halott, amikor a film cselekménye játszódik, ám szelleme mégis erőteljesen áthatja és formálja azt a világnézetet, ahogy az Első Rend a galaxis leigázására készül. A karakter hagyományteremtő módon formálta át a Köztársaságot Birodalommá, ezért valahol érthető, hogy az új film visszanyúl hozzá, csak az a kérdés, hogyan fogja tenni mindezt.

Esetleg időutazással? Netán kapunk pár, a franchise-tól eddig szokatlan, múltba tekintő jelenetet? Vagy kiderül, hogy a szenátor vissza tud térni szellem alakban, ahogy a Jedik? De akkor miért van szükség egy fiatal szenátorra? Megannyi kérdés, amiket sajnos jelenleg hiába tennénk fel az alkotóknak, mert köti őket a titoktartás.

A legutolsó két részben Kylo Ren lassú, de biztos folyamat alatt nyerte el a franchise főgonosza címét, és átlépte azt a pontot, ahonnan nincs visszaút, csak a Sötét Oldal hatalma – vajon az ő karakterét és fejlődését mennyiben halványítja el majd az a lehetséges fordulat, hogy Palpatine ismét felbukkan?

Az biztos, hogy J.J. Abrams már tudja a választ, és bízzunk benne, hogy a pletyka igaznak bizonyul, akkor olyan megoldási javaslata van rá, ami nem fogja ismét két részre szakítani a rajongók táborát, és mindenki meg tud majd békélni a döntéssel – illetve azzal, ahogy az évszázad egyik legnagyobb hatású sci-fi trilógiájának folytatása végződik.