Streaming szemle: 7 kihagyhatatlan premier, amiket a jövő héten nézhetsz (december 11-17)

A hazánkban elérhető streamingszolgáltatók a következő héten is elkényeztetnek minket a legizgalmasabb újdonságokkal. Olyan produkciók érkeznek otthonaink képernyőjére, mint a kritikailag elismert Barbie, a Transformers és az Indiana Jones szériák legújabb részei, az idei év egyik várva várt tudományos-fantasztikus filmje, Az Alkotó, valamint a Reacher sorozat legújabb évada is elérhetővé válik. Ez persze csak néhány példa abból a temérdek filmből és sorozatból, amelyek az elkövetkező napokban záporoznak majd ránk. Listánkban leginkább a kiemelt premierekre fordítottuk a figyelmet, a teljes kínálat elérhető itt. Minden újdonság egy kattintással elérhető lesz weboldalunkról, természetesen megtekintésükhöz előfizetés szükséges az adott szolgáltatónál.

#7

akció | dráma | krimi | thriller

Amazon Prime Video

Jack Reacher, aki csomagok nélkül, csavargóként járja az Egyesült Államokat, szokatlan, névtelen átutalást vesz észre a bankszámláján. Valaki 1030 dollárt küldött neki.... több»

A Reacher második évada azzal kezdődik, hogy a veterán katonai rendőrnyomozó Jack Reacher (Alan Ritchson) kódolt üzenetet kap arról, hogy egykori amerikai katonai egységének, a 110. katonai rendőrségi különleges nyomozócsoportnak a tagjait rejtélyes és brutális módon egytől egyig meggyilkolják. Befejezve csavargó életmódjából, Reacher újra összeáll három egykori csapattársával, akik már családnak számítanak számára, hogy együtt nyomozzanak: Frances Neagley (Maria Sten); Karla Dixon (Serinda Swan), egy törvényszéki könyvelő, aki iránt Reacher régóta gyengéd érzelmeket táplál; és a gyors beszédű, rugós pengével hadonászó családapa, David O'Donnell (Shaun Sipos).  Együtt próbálnak megfejteni egy rejtélyt, ahol a tét minden egyes fordulatnál nagyobb lesz, és ez felveti a kérdést, hogy ki az áruló - és ki fog legközelebb meghalni. Reacher az intelligencia és az erő utánozhatatlan keverékét használva semmitől sem riad vissza, hogy kiderítse az igazságot és megvédje egysége tagjait.
#6

61 Az Alkotó  (2023)

(37) (6)

akció | dráma | kaland | romantikus | sci-fi

Disney+ | Telekom TVGO

Egy háborús konfliktus közepette, amelyben az emberiség a mesterséges intelligencia erői ellen harcol, Joshuát (Washington), a különleges erők tapasztalt volt ügynökét az... több»

Az Alkotó egy sci-fi akciófilm, melynek producere és rendezője Gareth Edwards, aki a forgatókönyvet Chris Weitz-cel közösen írta. A főbb szerepekben John David Washington, Gemma Chan, Ken Watanabe, Sturgill Simpson és Allison Janney látható.  A film 2070-ben játszódik, 15 évvel egy Los Angeles-i atomrobbantás és a mesterséges intelligencia elleni háború után, és egy volt különleges ügynököt követ nyomon, akit megbíznak, hogy levadássza és megölje a "az Alkotót", aki kifejlesztett egy titokzatos fegyvert, amely képes véget vetni a háborúnak.
#5

akció | vígjáték

Apple TV+

A film egy külvárosi apuka történetét meséli el, akinek menekülnie kell a családjával, amikor a múltja utoléri. több»

A Családi kiruccanás egy akció-vígjáték, amelyet Simon Cellan Jones rendezett és David Coggeshall írt. A filmet az Apple Studios és a Skydance Media gyártja, főszereplői Mark Wahlberg (aki a Municipal Pictures nevű produkciós cégével producerként is tevékenykedik) és Michelle Monaghan.  A történetben Dan Morgan látszólag átlagos családapa, de egykor a világ leghalálosabb bérgyilkosa volt. Amikor a múltja végül utoléri, Dan egy Las Vegas-i "kirándulásra" viszi a családját, hogy szembeszállhasson azzal, aki holtan akarja látni - miközben megpróbálja titokban tartani a régi életét a felesége és a gyerekei előtt.
#4

animáció | családi | kaland | vígjáték

Netflix

Miután Ginger sikeresen megszökött Tweedy farmjáról, végre megtalálta álmát – egy békés szigeti menedékhelyet az egész csapat számára, távol az emberi világ... több»

A Csibefutam: A csirkefalatok hajnala egy stop-motion animációs vígjáték, amelyet Sam Fell rendezett Karey Kirkpatrick, John O'Farrell és Rachel Tunnard forgatókönyvéből. A film, amely a Csibefutam (2000) folytatása, az Aardman Animations és a Netflix Animation gyártásában készült. A főszerepekben Thandiwe Newton, Zachary Levi, Bella Ramsey, Romesh Ranganathan, David Bradley, Daniel Mays, Jane Horrocks, Imelda Staunton, Lynn Ferguson, Josie Sedgwick-Davies, Nick Mohammed és Miranda Richardson hallhatóak. A történet szerint az első filmből megismert karaktereink megtalálták a biztonságot, azonban sorstársaik megmentésére készülnek, így visszamerészkednek az emberek gonosz világába.
#3

akció | kaland | sci-fi

SkyShowtime

Nem sokkal azután járunk, hogy Űrdongó megérkezett a Földre. A fenevadak korának története ez, amelyben az autobotok és az álcák leszármazottai, azaz a Maximálok és a... több»

A Transformers: A fenevadak kora egy sci-fi akciófilm, amely a Hasbro Transformers játékcsaládján alapul, és elsősorban a Beast Wars történetéből inspirálódott. A film a Transformers-filmsorozat hetedik része, és egyben az Űrdongó (2018) folytatása, valamint a Transformers (2007) előzményfilmje is. A filmet Steven Caple Jr. rendezte, Michael Bay producerként dolgozott a projekten. A főszerepekben Anthony Ramos és Dominique Fishback, valamint Ron Perlman, Peter Dinklage, Michelle Yeoh, Pete Davidson, Liza Koshy, Michaela Jaé Rodriguez, Colman Domingo, Cristo Fernández, Tongayi Chirisa és a franchise visszatérő szereplői, Peter Cullen, John DiMaggio és David Sobolov láthatóak, illetve hallhatóak. Az 1994-ben játszódó film főhősei Noah Diaz, a volt katonai elektronikai szakértő és Elena Wallace műtárgykutató, akik segítenek az Autobotoknak és a Maximáloknak megvédeni a Transwarp Kulcs nevű műtárgyat a gonosz Terrorconoktól.
#2

akció | kaland

Disney+

1969-ben Indiana Jones döntő pillanathoz érkezik az életében. Miután több mint tíz éven át tanított a New York-i Hunter College-ban, a neves professzor és régész, aki szerény... több»

Az Indiana Jones és a végzet tárcsája egy kalandfilm, amelyet James Mangold rendezett. Ez az Indiana Jones-filmsorozat ötödik és egyben utolsó része, egyszersmind az Indiana Jones és a kristálykoponya királysága (2008) folytatása. A főszerepekben Harrison Ford, John Rhys-Davies és Karen Allen ismét eljátsszák Indiana Jones, Sallah és Marion Ravenwood szerepeit. Az újonnan csatlakozott színészek között pedig olyan nevek szerepelnek, mint #113191, #1766#, Toby Jones, Boyd Holbrook, Ethann Isidore és Mads Mikkelsen. A film 1969-ben játszódik, amikor Indy és elhidegült keresztlánya, Helena, egy hatalmas erejű ereklyét próbálnak megtalálni. Ellenfelük Jürgen Voller, a náciból lett NASA-tudós, aki azt tervezi, hogy megváltoztatja a második világháború kimenetelét a tárgy segítségével.
#1

52 Barbie  (2023)

(57) (30)

akció | családi | dráma | fantasy | kaland | romantikus | vígjáték

HBO Max | Netflix | Telekom TVGO

Barbielanden minden a helyén van, a frizura tökéletes, a ruhák csodálatosak és minden kiegészítő passzol, egyszóval: ez egy tökéletes világ, legalábbis külsőleg. Aki itt akar... több»

Az idei év legnagyobb mozis bevételt produkáló Barbie egy fantasy-vígjáték, amelyet Greta Gerwig rendezett a Noah Baumbach-al közösen írt forgatókönyv alapján. A Mattel azonos nevű divatbabája alapján készült film az első élőszereplős Barbie-film számos számítógépes animációs film és különkiadás után. A film főszereplői Margot Robbie és Ryan Gosling, akik a Barbie-Ken páros egzisztenciális válságát követően önfelfedező útra indulnak. A mellékszereplők között szerepel America Ferrera, Kate McKinnon, Issa Rae, Rhea Perlman és Will Ferrell.