Streaming szemle: 7 kihagyhatatlan premier, amit a jövő héten nézhetsz (október 24-30)

A következő héten sem fogunk unatkozni, ha streamingpremierekről van szó. A Magyarországon elérhető szolgáltatók mind készülnek valami különlegességgel, így mindenki megtalálhatja azt, ami az ízlésének leginkább megfelel. Háborús film, szuperhősös sorozat, animációs film/sorozat, horror, thriller és még sorolhatnánk. Ebben a listában igyekeztünk kiemelni azokat a filmeket és sorozatokat, amelyek a legnagyobbat szólhatnak az elkövetkező napokban. Mindegyik elérhető lesz egy kattintással a weboldalunkról is, viszont megtekintésükhöz előfizetés szükséges az adott szolgáltatónál.

#7

akció | animáció | rövidfilm

Disney+

Rövid történetek segítségével ismerhetjük meg a jedi lovagok világát a Galaktikus Köztársaság korából. több»

A Star Wars: Jedihistóriák egy amerikai animációs antológiasorozat, amelyet Dave Filoni készített a Disney+ streamingszolgáltató számára. A Star Wars-franchise része, és az előzménytrilógia korszakának különböző Jedi lovagjait mutatja be. A sorozat producere a Lucasfilm Animation.
#6

animáció | családi | kaland | krimi | sci-fi | vígjáték

SkyShowtime | Netflix | Telekom TVGO

Az 1970-es évek derekán, melyet meghatároztak a tupírozott frizurák és a farmerek, Gru (Steve Carell) egy csendes kertvárosban nevelkedett, mit sem sejtve arról, mekkora tetteket is... több»

A Minyonok: Gru színre lép (más néven Minyonok 2) egy 2022-es amerikai animációs vígjáték, amelyet az Illumination gyártott és a Universal Pictures forgalmazott. A film a Minyonok (2015) című spin-off előzményfilm folytatása, és összességében az ötödik rész a Gru franchise-ban. Rendezője Kyle Balda. A filmben a 11 éves Gru azt tervezi, hogy a Minyonok segítségével szupergonosszá válik.
#5

thriller

Amazon Prime Video

Egy nő története, aki minden éjjel pontosan 3 óra 33 perckor felébred. Ezt az időpontot hajnali 3 és 4 között az ördög órájának is nevezik. több»

Az ördög órája egy brit thrillersorozat, amelyet Tom Moran készített, és amelynek producere Steven Moffat. A sorozat hat epizódból áll és kizárólag az Amazon Prime Video műsorán lesz elérhető. A történet egy nőt követ nyomon, aki minden éjjel 3 óra 33 perckor felébred - ezt az időszakot hajnali 3 és 4 óra között az ördög órájának is nevezik.
#4

67 ¡García!  (2022)

(4)

akció | dráma | kaland | sci-fi | thriller

HBO Max

Egy hatvanas években lefagyasztott szuperkém napjaink Madridjábnan találja magát, ahol minden új és teljesen idegen a számára.

A ¡García! egy spanyol televíziós sorozat, amely Santiago García és Luis Bustos képregénye alapján készült. A Sara Antuña és Carlos de Pando által az HBO Max számára készített sorozat főszereplői Francisco Ortiz és Veki Velilla. A 6 epizódot Eugenio Mira rendezte. A fikció a mai Spanyolország egy, a társadalmi összeomlás szélén álló változatában játszódik, és egy riportert, Antoniát követi nyomon, aki véletlenül egy több évtizedes összeesküvésbe botlik, amely egy szuperügynökkel, Garcíával kapcsolatos, akit később hibernáltak. Ez utóbbi, akit Antonia kiolvaszt, a mai Spanyolországban találja magát teljesen összezavarodva.
#3

dokumentum

Apple TV+

Kövesse nyomon a jazz mesterének és úgynevezett alapító atyjának, Amerika első popsztárjának és kulturális nagykövetének életét és örökségét. több»

Rendező: Sacha Jenkins
A dokumentumfilm archív és soha nem hallott otthoni felvételek, illetve személyes beszélgetések segítségével nyújt intim és leleplező betekintést a világot megváltoztató zenész életébe. A Sacha Jenkins rendezésében megjelenő dokumentumfilm tiszteleg Armstrong öröksége előtt, aki a jazz alapító atyja, az egyik első nemzetközileg ismert és kedvelt sztár, valamint az Egyesült Államok kulturális nagykövete volt. A film bemutatja, hogy Armstrong saját élete hogyan ível át a polgárháborútól a polgárjogi mozgalomig, és hogyan vált villámhárító figurává ebben a viharos korszakban.
#2

74 A másik nővér  (2022)

(14) (6)

dráma | életrajzi | krimi | thriller

Netflix

Egy hírhedt ápoló több száz kórházi beteg haláláért lehet felelős. Kolléganője a saját testi épségét figyelmen kivül hagyva igyekezett bebizonyítani, hogy a titokzatos... több»

Ez az igaz történeten alapuló film egyike azoknak a Netflix-filmeknek, amelyek reményeik szerint jól szerepelnek majd a 2023-as Oscar-gálán. A főszerepekben Eddie Redmayne és Jessica Chastain látható, és egy ápolónőről szól, aki saját életét és karrierjét kockáztatja, hogy kiderítse az igazságot egy orvosról, aki több betegét is megölhette. A rendező Tobias Lindholm.
#1

akció | dráma | háborús | történelmi

Netflix

Egy fiatal német katona az első világháború nyugati frontján borzasztó események tanúja és elszenvedője lesz, melyek során kénytelen megtapasztalni a velőig hatoló szorongás... több»

A háborús film rendezője Edward Berger, a főszerepben Daniel Brühl látható. A történet szerint Paul Baumer, Albert és Müller önként jelentkeznek a német hadseregbe, hazafias indulatoktól vezérelve, viszont gyorsan kiábrándulnak, amikor szembesülnek a háború valóságával. A film különlegessége, hogy angol és német nyelvű párbeszédek is elhangzanak benne.