2021.03.07   olvasottság: <1000x   szerző: hp   hozzászólások: 0
Saját lista készítése

A szexuális fétisek hollywoodi ábrázolását elég sok kritika érte az utóbbi években, különösen az Ötvenárnyalat-trilógia hatalmas sikerének okán. De nem A szürke ötven árnyalata volt az első, és vélhetőleg nem is az utolsó film, aminek középpontjában a szadomazochizmus állt. Listánkban most 10 olyan filmet gyűjtöttünk össze, melyekben egybeforr a gyönyör, a hatalom és a fájdalom a BDSM fülledt szabályai szerint az 1967-es A nap szépétől egészen a Vénusz bundában-ig.

TOP10: Szadomazochizmus a filmekben A szürke ötven árnyalatától A titkárnőig (toplista)
#10

dráma

Egy öregedő férfi és egy idős úr. Mindkettő egy nőhöz kötődik. Míg az egyiknek élettársa, a másiknak szexuális játékszere, dominája, aki furcsa erotikus vágyait... több»

#9

dráma | szatíra

Egy fiatal, gyönyörű feleség története, aki otthon visszafogott és frigid, délutánonként viszont prostituáltként dolgozik. több»

#8

56 Topâzu  (1992)

dráma

Egy fiatal nő belekerül a prostitúció világába, mikzöben feltárul előtte a japán társadalom hanyatlása. több»

#7

62 Maîtresse  (1976)

dráma | romantikus

Oliver (Gérard Depardieu) munkanéküli, ezért szinte bármit elvállal, hogy biztosítsa a megélhetését. Egyik munkája során egy rejtett ajtó mögött egy üres lakásra bukkan,... több»

#6

dráma | romantikus | vígjáték

A huszonéves Lee elmegyógyintézeti kezelését követően szülővárosában próbál új életet kezdeni. Hamarosan sikerül elhelyezkednie egy helyi ügyvédi irodában mint titkárnő.... több»

#5

dráma | romantikus | thriller

Anastasia Steele (Dakota Johnson) egy átlagos külsejű irodalom szakos egyetemista, aki barátnője helyett vállalja, hogy meginterjúvolja a ifjú milliárdost, Christian Greyt (Jamie... több»

#4

dráma

Egy volt náci parancsnok hosszú évek után újra találkozik egykori kedvenc foglyával. A fiatal lány és a szexuális perverzióit rajta kiélő férfi között abnormális szerelem... több»

#3

dráma | zenés

A zongoratanárnő főhőse Erika Kohut (Isabelle Huppert), a negyvenéves tanárnő, aki a bécsi Zeneakadémián oktatja a leendő zongoraművészeket. Édesanyjával él közös... több»

#2

dráma | életrajzi | romantikus

A huszadik század legelején járunk egy svájci klinikán, ahol a tehetséges orvos, Carl Gustav Jung egy "hisztériától" szenvedő, gyönyörű orosz betegén, Sabrina Spielreinon... több»

#1

dráma

Egy színésznő megpróbál meggyőzni egy rendezőt, hogy ő a tökéletes választás a következő filmjének főszerepére. több»

Rendező: Roman Polanski
Forgatókönyvíró: Roman Polanski, David Ives
Szereplők: Mathieu Amalric, Emmanuelle Seigner