Játssz egy PlayStation-ért ·  Fórum Login  
Filmadatlap
 
26
Szereplők
4
Vélemények
6
Képek
2
Videók
 
Berto49   2019. 07. 31.

legújabb vélemény

Három mentálisan súlyosan sérült ember

A film készítésének idejében Elfriede Jelinek még nem kapta meg a Nobel-díjat, erre három évvel később került sor (az átadáson személyesen nem jelent meg, videoüzenetet küldött), de honfitársa, Michael Haneke „kiszúrta” magának a regényt, mert nagyon beleillett alkotói profiljába. Kimondottan nem rajongok Haneke filmjeiért, maradéktalanul csak a „Szerelem” és a „Fehér szalag” tetszett, a „Furcsa játék”-ot jobb, ha nem is minősítem, mert nehezen találnék rá eléggé pejoratív szavakat. Ez a film nyilvánvaló értékei ellenére nálam csak közepes, a negatív világképe deprimál engem. A főhős, Erika Kohut (Isabelle Huppert, akárhány filmben is láttam, elismerve, hogy a legnagyobbak közé tartozik, sz... több»

 
indingo   2018. 04. 19.

Többet vártam tőle. Azt hittem lesz benne valamilyen románt, de nem. A tanár szexuális beállítottsága elég érdekes volt. Maga sem tudta, hogy mit akar.


 
dailyfilmsan   2018. 05. 11.

Számomra ez a film egy undort keltő és rossz alkotás. Nem tudom a készítők mit akartak elérni vagy hogy hogyan akarták elérni a nézőket a filmen keresztül, de ezt nem ajánlom senkinek. Csak időpocsékolás. Minden perce idegesítő szinte és csak gratulálni tudok magamnak hogy végig tudtam nézni. Szemtanúi lehetünk egy rendellenes anya-lánya viszonynak. Ebből következik a főszereplőnő szexuális zavarodottsága ( azt hiszi magáról mazochista de szerintem csak egy karótnyelt spiné aki az asszexualitás egyik válfajának jeleit mutatja). Kapunk egy srácot is a filmből aki azon kívül hogy tenyérbemászó jellem, nem rossz ember. Mégis nőként az utolsó jelenetekben le tudtam volna köpni olyan pálfordulás megy végbe mind a 2 szereplőben szinte rögtön, hogy felidegesített és abbahagytam. De folytattam ( Bár ne tettem volna ) és nem lett jobb, megvolt a katarzis és a lezárás valahogy elmaradt.

 
sipiarpi   2016. 09. 05.

Ezt sem nekem készítették. Ez a frusztráltság, ez a feszültség már fárasztó volt. Más filmjét nem láttam még Hankénak, és lehet, hogy ez így is marad.

Isabelle Huppert
Isabelle Huppert
Isabelle Huppert
Isabelle Huppert

A film összbevétele 1 900 282 dollár volt (imdb.com).

 

A The New York Times szerint Isabelle Huppert legjobb filmes alakítása.

(Mavil)
 

írónő eleinte nem tartotta jó ötletnek, hogy megfilmesítik önéletrajzi ihletésű regényét, ám végül beleegyezett.

(Mavil)
 

2001-ben a Cannes-i Filmfesztiválon elnyerte a zsűri nagydíját, továbbá díjat nyert a legjobb férfi alakítás és legjobb női alakítás kategóriákban is.

(Mavil)
Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez. Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.