Szerezd meg a Mafab medálokat, és mozizz ingyen egész évben! » Login  
76%

Veszélyes vágy (2011)

A Dangerous Method
Filmadatlap
 
27
Szereplők
10
Vélemények
80
Képek
1
Videók

Galéria (80)

Videók (1)

 
dailyfilmsan   2020. 04. 29.

legújabb vélemény

0

Komoly film, komoly narratívával és elvont gondolatmenettel. Számomra nyers volt de nem rossz. A színészeknek ki kellett vetkőzniük magukból szerepük kedvéért és ez ijesztően jól sikerült.

 
Berto49   2018. 11. 09.

1
Kiskalauz a pszichológiába

A pszichoanalízis tárgykörében Sigmund Freud és követője, későbbi nagy ellenfele, Carl Gustav Jung munkásságával könyvtárnyi irodalom foglalkozik. Ugyanakkor a téma első jelentős női képviselőjéról, Sabina Naftulowna Spielreinről (1885-1942) esetleg ... teljes kritika»

 
hsanya182   2015. 08. 13.

1

A pszichoanalízisről és az elfojott szexuális vágyakról szóló film. Elég mesterkélt és tudományos szemléletű élete volt Freudnak és Jungnak is, a legőszintébb Sabrina volt, aki SZÍVE után ment! Freud vagy Jung gyáva alakok voltak, mindennél fontosabb... több»

 
Zsceeeka   2018. 03. 31.

0

Érdekes maga a film, de nem ütött akkorát, amekkorát vártam volna tőle. A sztori, alaptörténet (pszichoanalízis) érdekes volt, a színészek is jók benne, de nem egy 5 csillagos film sajnos.

 
Loborg   2016. 04. 22.

0

Érdekes a történet nagyon és a környezet, amelyben játszódik. A szereplők valóságosak , Freud módszereit is megismerhetjük. Jók a színészek. Annyira viszont mégsem jó, mint amennyit vártam tőle, a világklasszis színészek miatt.

 
bbozsi   2020. 01. 01.

0

Összeszedetlen film, bár vannak húzójelenetei, de három ilyen színész egy filmben olyan lehetőség, ami azért összességében pocsékba ment.

 
Akodako   2015. 06. 20.

0

Meggyőző, korhű , igazi mesteri színészi alakítás. Hozta azt amit a filmtől vártam : izgalom, misztikum es elgondolkozta. Igényes, erdekes, egyedi film.

A film összbevétele 5 702 083 dollár volt (imdb.com).

 

Viggo Mortensen javaslatára Freud minden jelenetben, amiben szerepel, szivarozik, kivéve a Jungnak készített családi vacsorát.

(dailyfilmsan)
 

Christoph Waltz-ot választották a készítők eredetileg Freudnak, de a Vizet az elefántnak (2011) munkája miatt kénytelen volt kihátrálni a projektből.

(dailyfilmsan)
 

Keira Knightley a The Graham Norton Show-ban mesélt első találkozásáról David Cronenberggel, ami egy Skype video chat beszélgetés volt, aminek során be kellett mutatnia karakterének „furcsa szexuális nézését”. A Skype viszont pont akkor fagyott be, így nem sikerült megmutatnia előre begyakorolt arckifejezését.

(dailyfilmsan)
 

Spielrein férjes asszonyként visszatért szülőhazájába, Moszkvában egy pszichoanalitikus klinikát is létesített. Különböző okok miatt (férje betegsége, majd halála, a sztálini diktatúra hatása) 1931-től felhagyott a praxisával, visszaköltözött a Don melletti Rosztovba. A német megszállás alatt minden zsidót a zsinagógába zártak, majd ahogy a többieket, őt is, két lányával együtt agyonlőtték. [Ezt nem nevezném érdekességnek, ez tragikus, történelmileg igazolt tény!]

(Berto49)
 

Viggo Mortensen 19 évvel idősebb, mint Michael Fassbender. Ugyanennyi volt a korkülönbség Jung és Freud között.

(kázsé)