Már a mozikban Gerard Butler akció trilógiájának harmadik felvonása, a Támadás a Fehér Ház ellen 3.: A védangyal bukása. A Ric Roman Waugh rendezésében bemutatott produkció kapcsán cikkünkben 10 izgalmas tényt gyűjtöttünk össze a premierfilmmel kapcsolatban.

Az Egyesült Államok elnöke ellen merényletet próbálnak elkövetni. A gyilkossági kísérlet főgyanúsítottja nem más, mint az USA első számú emberének bizalmasa, a titkos szolgálat főnöke, Mike Banning (Gerard Butler). Az igazságtalanul megvádolt ügynök addig nem nyugszik, amíg ki nem deríti, kik a valódi elkövetők. Miután sikerül megszöknie, nem csak a saját embereit, de az FBI ügynökeit is ki kell játszania. Banning egyre sötétebb titkokra derít fényt. Ez a játszma már nem csak a hírnevéről, vagy az elnök életéről szól, itt már az egész ország jövője a tét….

A produkciót Robert Mark Kamen, Ric Roman Waugh, Katrin Benedikt és Creighton Rothenberger forgatókönyve alapján Ric Roman Waugh rendezte (Csapda, Az elítélt), míg a főbb szerepeket Morgan Freeman, Gerard Butler, Nick Nolte, Jada Pinkett Smith, Danny Huston, Piper Perabo és Tim Blake Nelson alakítják.

Íme tehát 10 izgalmas tény a premierfilmről, amit valószínűleg nem tudtál:

  • Gerard Butler motorbalesete miatt a Támadás a Fehér ház ellen 3 forgatása az eredetileg tervezett időponthoz képest három hónap csúszással kezdődött meg.
  • Gerard Butler egy interjúban elmondta, hogy a film sokkal sötétebb és karakter központúbb lesz, mint az első két rész, ilyen értelemben pedig a 2017-es Logan - Farkashoz hasonlította, valamint kifejezte abbéli reményét, hogy a harmadik résszel lezárul a franchise.
  • Mike Banning (Gerard Butler) feleségét az első két résszel ellentétben a Támadás a Fehér ház ellen 3-ban nem Radha Mitchell, hanem Piper Perabo alakítja.
  • A Támadás a Fehér ház ellen trilógia az egyetlen a filmtörténetben, melynek mind a három részét más cég forgalmazta (FilmDistrict, Gramercy, Lionsgate).
  • A Támadás a Fehér ház ellen 3 a második film, melyben Morgan Freeman alakítja az Egyesült Államok elnökének szerepét. Korábban az 1998-as Deep Impactben láthattuk ebben a szerepben.
  • A film egyik főbb szerepét eredetileg Holt McCallany alakította volna, de végül kénytelen volt visszalépni, mivel a forgatás egybeesett volna a Mindhunter című sorozatának munkálataival.
  • A Támadás a Fehér ház ellen 3 forgatása Virginia Water Lake-ben zajlott.
  • 2019. január 22-én derült ki, hogy az első két résszel ellentétben nem Trevor Morris, hanem David Buckley írja a Támadás a Fehér ház ellen 3 zenéjét.
  • A első résszel ellentétben a Támadás a fehér ház 3-ban nem Aaron Eckhart alakítja az Amerikai Egyesült Államok elnökét.
  • Támadás a Fehér Ház ellen 3.: A védangyal bukása forgatása 2018. február 7-én kezdődött meg.

Hazai premierdátum: 2019.08.29.

A film előzetesét idelent tudjátok megnézni: