Bár mintha lecsillapodtak volna a kedélyek a Star Wars Skywalker-saga lezárása óta, nem lehet elvitatni azt a tényt, hogy az utolsó epizód igencsak megosztotta a rajongókat.

Az új trilógia fényében pedig mintha az előzménytrilógia is egy picit felértékelődött volna, mindez főként a Skywalker korával kapcsolatban fogalmazható meg, hiszen többen bírálták, hogy a film túlságosan “olcsó” megoldásokkal élt a sztori lezárását illetően.

A hetedik és a kilencedik epizód rendezője, J.J. Abrams a Collidernek adott friss interjúban beszélt arról, hogy szerinte tulajdonképpen mi is volt a probléma az új Star Wars filmekkel. Abrams nem titkolta, hogy voltak remek ötleteik stábbal, azokat azonban rendre nem sikerült megvalósítani.

Abrams az elmúlt években több sorozat munkálataiban is részt vett, tapasztalatai szerint pedig még mindig jobb előre tudni azt, hogy az ember honnan indul, és hogy hová is szeretne pontosan eljutni, ugyanakkor mindig számolnia kell a változtatások lehetőségeivel.

“Sikerült megtanulnom azt, hogy rendkívül fontos, hogy mindig legyen egy terved, máskülönben nem fogod tudni, hová is szeretnél eljutni. Ha nem tudod előre, hogy melyek a sztori legfontosabb részei, akkor te magad is csak annyira leszel jó, mint az előző általad felvett jelenet” - mondta Abrams.

A rendező, producer azt is elmondta, hogy noha fontosnak tartja a kísérletezést is, a Lucasfilm azonban nem a legjobb pillanatban engedett ennek a csábításnak.