Már a mozikban Hollandia idei Oscar nevezett filmje, a Steven Wouterlood rendezésében bemutatott Tess és én - Életem legfurcsább hete. Tudj meg mindent az új premierfilmről a görgetés után!

Anna Woltz regényének lebilincselő filmadaptációjában két kiskamasz, a tízéves Samuel és a tizenegy éves Tess szemén keresztül láthatjuk, hogyan tárul ki a világ a gyerekek előtt, hogyan viszonyulnak az emberi kapcsolatokhoz, az élethez és az elmúláshoz, a kötődéshez és az elváláshoz. A karakán kislány apa nélkül töltötte élete első 11 évét, s alig egy hete van, hogy megismerje a férfit, aki azt sem tudja, hogy van egy lánya. Véletlenül találkozik Samuellel, aki a szigeten nyaral a családjával. Különös kapcsolat alakul ki köztük, s mindketten biztosra vehetik, hogy az együtt töltött egy hét életük egyik legizgalmasabb kalandját tartogatja számukra.

A film rendezői székét Steven Wouterlood foglalhatta el (Tess és én - Életem legfurcsább hete, Koningsdag), míg a főbb szerepekbet Jennifer Hoffman, Sonny Coops Van Utteren, Josephine Arendsen, Tjebbo Gerritsma, Julian Ras, Terence Schreurs és Johannes Kienast alakítják. A forgatókönyvet Laura van Dijk szerezte.

Íme 6 érdekesség a premierfilmről, amit nem árt tudnod, mielőtt jegyet váltasz:

  • A címszereplőt lányt, Tesst alakító fiatal színésznő, Josephine Arendsen korábban csak televíziós sorozatokban csillogtatta meg a tehetségét. A Tess és én az első mozifilmje.
  • A Tess és én a főszereplő fiút, Samet alakító Sonny Coops Van Utteren debütáló filmje.
  • A korábban rövidfilmeket és holland televíziós sorozatokat rendező Steven Wouterlood első olyan alkotása, melynek nem maga írta a forgatókönyvét.
  • A Tess és én Steven Wouterlood első egészestés mozifilmje.
  • A Tess és én volt Hollandia hivatalos nevezettje a 92. Oscar-díjátadóra. A produkció felkerült a kilenc filmből álló shortlistre, de az Akadémia végül nem válogatta be az öt Oscar-jelölt alkotás közé.
  • A Tess és én - Életem legfurcsább hete Anna Woltz azonos című regényének adaptációja.

Hazai premierdátum: 2020.03.12.