Anna Woltz regényének lebilincselő filmadaptációjában két kiskamasz, a tízéves Samuel és a tizenegy éves Tess szemén keresztül láthatjuk, hogyan tárul ki a világ a gyerekek előtt, hogyan viszonyulnak az emberi kapcsolatokhoz, az élethez és az elmúláshoz, a kötődéshez és az elváláshoz. A karakán kislány apa nélkül töltötte élete első 11 évét, s alig egy hete van, hogy megismerje a férfit, aki azt sem tudja, hogy van egy lánya. Véletlenül találkozik Samuellel, aki a szigeten nyaral a családjával. Különös kapcsolat alakul ki köztük, s mindketten biztosra vehetik, hogy az együtt töltött egy hét életük egyik legizgalmasabb kalandját tartogatja számukra.
(qwer)Ahhoz képest, hogy gyermekfilm, elég komoly témákat érint, illetve elgondolkodtató kérdéseket vet fel, kicsit más szemszögből közelítve meg a gyerekek lelkivilágát, ráeszmélve arra, hogy bizony gyerekként sokunk gondolkodott ezeken a kérdéseken, de i... több»
A film összbevétele 141 127 dollár volt (imdb.com), míg a magyarországi piacon 5 933 forintot termelt.
A címszereplőt lányt, Tesst alakító fiatal színésznő, Josephine Arendsen korábban csak televíziós sorozatokban csillogtatta meg a tehetségét. A Tess és én az első mozifilmje.
(hp)A korábban rövidfilmeket és holland televíziós sorozatokat rendező Steven Wouterlood első olyan alkotása, melynek nem maga írta a forgatókönyvét.
(hp)A Tess és én volt Hollandia hivatalos nevezettje a 92. Oscar-díjátadóra. A produkció felkerült a kilenc filmből álló shortlistre, de az Akadémia végül nem válogatta be az öt Oscar-jelölt alkotás közé.
(hp)Szeretnéd használni a Mafab értékelését a weboldaladon?
Használd ezt a HTML-kódot »