Advertisement
Játssz egy Samsung Galaxy A20e-ért ·  Fórum Login  
78

Tess és én - Életem legfurcsább hete (2019)

My Extraordinary Summer with Tess
Filmadatlap
 
16
Szereplők
5
Vélemények
15
Képek
3
Videók
 
indingo   2020. 03. 19.

legújabb vélemény

Rengeteg igazságot megfogalmaz a film. Egyszerre szól az életről és a halálról. Tetszett, hogy nem törekedett a hibátlanságra , a víz alatti felvételek is valóságosak voltak. Nem kristály tiszta a víz, néhol elúszott egy-egy alga.

 
bob.007   2020. 03. 15.

Nagyon nehezen tudtam felvenni a fonalat, lehet, hogy nem nekem találták ki egyszerűen ezt a filmet, de szerintem simán meg lehetett volna csinálni egy kissé könnyedebbre, és akkor talán többekhez is szólna. Így nekem valahogy egy kissé idegen és szájbarágós maradt a mondanivalója.


 
SunnyM   2020. 03. 13.

Senkit ne tévesszen meg a cím, nem lesz semmilyen furcsa érzése a koncepciótól. Nagyon szívetmelengető történet, remek karakterekkel, amely talán kissé elveszik a közönségfilmek kínálatában, de én mondom, egy valódi kincs ez az alkotás. Nagyon érdemes beülni rá!

 
Fintil   2020. 03. 08.

Kellemes meglepetést okozott a film, szinte nosztalgikus hangulatba hozott, úgy éreztem, szeretnék újra gyerek lenni, és átélni a két gyerek kalandjait. Melankolikus, filozofikus hangulatú film, olyan komoly témákkal foglalkozik, mint az apa nélküli gyerekkor, a magány, első szerelem. És mindezt egy kamaszkora elején levő fiú és lány szemén keresztül látjuk és érezzük. Igazi lelki felüdülés, kellemes érzéssel tölti el a nézőt.

 
jazzy   2020. 03. 07.

Imádnivaló film, az első jelző, ami eszembe jutott róla, az édes őrület volt. Kicsit meseszerű, mégis komoly, megmosolyogtat, ugyanakkor elgondolkodtat az életről, az idő múlásáról. Hiánypótló.

Josephine Arendsen
Sonny Coops Van Utteren
Sonny Coops Van Utteren
Josephine Arendsen
Sonny Coops Van Utteren
 
Egy meglepően jó holland kamaszfilm az első halálfélelemről és az első szerelemről, amelyben többet bicikliznek, mint a Strangers Thingsben. több»

A film összbevétele 140 174 dollár volt (imdb.com), míg a magyarországi piacon 5 933 forintot termelt.

 

A címszereplőt lányt, Tesst alakító fiatal színésznő, Josephine Arendsen korábban csak televíziós sorozatokban csillogtatta meg a tehetségét. A Tess és én az első mozifilmje.

(hp)
 

A Tess és én a főszereplő fiút, Samet alakító Sonny Coops Van Utteren debütáló filmje.

(hp)
 

A korábban rövidfilmeket és holland televíziós sorozatokat rendező Steven Wouterlood első olyan alkotása, melynek nem maga írta a forgatókönyvét.

(hp)
Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez. Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.