Játssz egy Hyundai okostévéért! Login  
79%

Tess és én - Életem legfurcsább hete (2019)

My Extraordinary Summer with Tess
Filmadatlap
 
24
Szereplők
9
Vélemények
15
Képek
3
Videók
 
Crystaldeer   2020. 12. 22.

legújabb vélemény

0

Ahhoz képest, hogy gyermekfilm, elég komoly témákat érint, illetve elgondolkodtató kérdéseket vet fel, kicsit más szemszögből közelítve meg a gyerekek lelkivilágát, ráeszmélve arra, hogy bizony gyerekként sokunk gondolkodott ezeken a kérdéseken, de i... több»

 
indingo   2020. 03. 19.

0

Rengeteg igazságot megfogalmaz a film. Egyszerre szól az életről és a halálról. Tetszett, hogy nem törekedett a hibátlanságra , a víz alatti felvételek is valóságosak voltak. Nem kristály tiszta a víz, néhol elúszott egy-egy alga.


 
Lonka   2020. 09. 16.

0

Nem egy tipikus gyerekszerelmet bemutató könnyed film, amelynek elsőre mutatja magát. Mély gondolatok vannak a filmbe.

 
jfruzsi97   2020. 10. 14.

0

Hát nem tudom hova tenni a filmet. Nekem elég nagy katyvasz volt. Elég lapos történettel, sokszor untam. Egyszer meglehet nézni, de én már vártam ,hogy vége legyen.

 
szoljhozzam   2020. 09. 10.

0

Helyes film volt, gyönyörű környezetben egy keserédes történet. Az élet fájdalmas, már gyerekként is.

 
bob.007   2020. 03. 15.

0

Nagyon nehezen tudtam felvenni a fonalat, lehet, hogy nem nekem találták ki egyszerűen ezt a filmet, de szerintem simán meg lehetett volna csinálni egy kissé könnyedebbre, és akkor talán többekhez is szólna. Így nekem valahogy egy kissé idegen és szájbarágós maradt a mondanivalója.

 
SunnyM   2020. 03. 13.

0

Senkit ne tévesszen meg a cím, nem lesz semmilyen furcsa érzése a koncepciótól. Nagyon szívetmelengető történet, remek karakterekkel, amely talán kissé elveszik a közönségfilmek kínálatában, de én mondom, egy valódi kincs ez az alkotás. Nagyon érdemes beülni rá!

Galéria (15)

Josephine Arendsen
Sonny Coops Van Utteren
Sonny Coops Van Utteren
Josephine Arendsen
Sonny Coops Van Utteren

Videók (3)

A film összbevétele 141 127 dollár volt (imdb.com), míg a magyarországi piacon 5 933 forintot termelt.

 

A címszereplőt lányt, Tesst alakító fiatal színésznő, Josephine Arendsen korábban csak televíziós sorozatokban csillogtatta meg a tehetségét. A Tess és én az első mozifilmje.

(hp)
 

A Tess és én a főszereplő fiút, Samet alakító Sonny Coops Van Utteren debütáló filmje.

(hp)
 

A korábban rövidfilmeket és holland televíziós sorozatokat rendező Steven Wouterlood első olyan alkotása, melynek nem maga írta a forgatókönyvét.

(hp)
 

A Tess és én Steven Wouterlood első egészestés mozifilmje.

(hp)
 

A Tess és én volt Hollandia hivatalos nevezettje a 92. Oscar-díjátadóra. A produkció felkerült a kilenc filmből álló shortlistre, de az Akadémia végül nem válogatta be az öt Oscar-jelölt alkotás közé.

(hp)
 

A Tess és én - Életem legfurcsább hete Anna Woltz azonos című regényének adaptációja.

(hp)
 
Egy meglepően jó holland kamaszfilm az első halálfélelemről és az első szerelemről, amelyben többet bicikliznek, mint a Strangers Thingsben. több»