A tetoválások sokak számára fontos életszakaszok, helyzetek és események maradandó emlékeztetői: nincsenek ezzel másképp a hírességek sem. Csak nekik bizonyos esetekben olyan dolgok jelentenek mérföldköveket, amiről róluk kívül még több millió ember tud: adott esetben egy filmszerep.

A 10-es listánkban olyan sztárok szerepelnek, akik egy-egy fontosabb munkájuk után csináltattak tetoválást és állítottak emléket valami – szerintünk – fontosnak. Lásd a galériánkat a fotókért.

Lady Gaga nemrég teljes gerincére tetováltatott egy rózsát, amivel a Csillag születik-beli szerepének állít emléket.  Karaktere ugyanis elénekel egy Edith Piaf-dalt, a La Vie en Rose-t.

Sophie Turner az X-Men: Sötét Főnix című film miatt tetováltatott egy aprócska lángot az egyik ujjára, utalva ezzel Jean Grey szerepére.

Emilia Clarke a Trónok harca forgatásának befejezése után szeretett volna megemlékezni kedves szerepére, ezért csuklójára tetováltatott három apró sárkányt.

Robert Downey Jr. egyike azoknak az eredeti Bosszúállóknak, akik magukra tetováltatták a Bosszúállók jelét – összesen öten vállalták be a tetoválást, hatodikként pedig a tetoválóművész kapta meg a szimbólumot, a színészek hálájának jeléül.

Amanda Seyfried a Mamma Mia!-nak, pontosabban a forgatáson megszületett barátságoknak állított emléket egy aprócska tetoválással, ami két másik hölgyre is rákerült. A szócska – ’minge’ – az Egyesült Államokban nem igazán jelent semmit, az óceán másik oldalán viszont azt jelenti, hogy vagina. De a színésznő szerint ebből nincsen gond, mert viszonylag keveset tartózkodik Angliában.

Neil Patrick Harris első tetoválása, ami a bokájára került, annak köszönhető, hogy visszatért a képernyőre A balszerencse áradása című sorozat, amelyben a színész is szerepel. A szimbólum fontos szerepet játszik a sorozatban, így a színész ezzel ünnepelte a jó hírt.

Bryan Cranston nem kifejezetten az a tetoválásgyűjtő ember, egy apró mintája mégis van a jobb gyűrűsujja belső oldalán – és mi más kapcsán került volna oda, mint a Totál szívás? A stáb épp azt ünnepelte, hogy vége van a forgatásnak, amikor az egyik stábtagról kiderült, hogy tetoválóművész is, így adta magát a dolog, hogy a színész elkészíttessen egy kis emléket arról a munkáról, ami szerinte megváltoztatta az életét.

Aaron Paul szintén a Breaking Bad kapcsán készíttetett egy tetoválást a felkarja belső oldalára, ami kifejezetten érzékeny területnek számít – de megérte.

Elijah Wood egyike azoknak, akikre a NINE, vagyis a 'kilenc' szó van a teste különböző pontjaira tetoválva – méghozzá A Gyűrűk Ura: A gyűrű szövetsége és folytatásainak forgatási emlékeként.

Margot Robbie a Suicide Squad - Öngyilkos osztag kapcsán birtokol egy SKWAD-tetoválást – a film stábja ráadásul egymásra varrta a szavacskát, leginkább abban a minőségben, ahogy sikerült. Elvégre az emlék a lényeg!