Christian Bale debütál az MCU-ban Gorr, az Istenek Mészárosának szerepében és az emberek megőrülnek érte!

Chris Hemsworth visszatér az MCU-ban, hiszen a Thor: Szerelem és mennydörgés július 7-én kerül a mozikba. A rajongók már régóta várják ezt a filmet, és nagy a várakozás azt illetően is, hogy vajon hogyan kapcsolódik majd a nagyobb Marvel Moziverzumba. Christian Bale-t is láthatjuk majd az MCU-ban debütálni Gorr, az Istenek Mészárosának szerepében. A kritikák már befutottak, és úgy tűnik, a kritikusok imádják az MCU legújabb gonosztevőjét!

Az első reakciók az MCU legújabb, 4. fázisú projektjére igen ígéretesek, sokan azt mondták, hogy Taika Waititi rendező nem csak a humort hozza, de rengeteg szív és lélek is van mozijában. 

Lehet, hogy Gorr, az Istenek Mészárosának íve és motivációja egyszerű, de nagyon jó oka van annak, hogy a produkció miért szerződtette generációjának egyik legnagyobb tehetségét a szerepre, és ez már a blockbuster első jelenetében kifizetődik, amikor az antagonista bemutatkozik. Christian Bale alakításának fenomenális ereje formálja azt, ahogyan Gorral kapcsolatban érezzük magunkat, és bár úgy néz ki, mint egy horrorfilmes gonosztevő, meglepő, hogy mégis mennyire empatikus.

"A kísérteties Isteni Mészáros egyszerre ingadozik a teátralitás és az idegesítő határozottság között, Bale pedig a gonosztevő minden árnyalatát lendületesen kezeli. Látszik, hogy a színész élvezi a lehetőséget, hogy egy kicsit játékosabb képregényhőst alakíthat, még bosszúhadjáratában is." - mondjaTom Jorgensen az IGN kritikusa.

Josh Spiegel, a SlashFilm munkatársa szerint az Isteni Mészáros háttértörténete már előre jelzi, hogy a Szerelem és mennydörgés sötétebb lesz, mint a Thor: Ragnarök volt, Christian Bale pedig képes zökkenőmentesen átváltani a komorabb hangnemre, bizonyítva, hogy képregényfilmes tehetsége túlmutat Batman karakterén: "Ahol a Thor: Szerelem és mennydörgés egyértelműen működik, az az, hogy emlékeztetőül szolgál arra, hogy Christian Bale kiváló színész. Egy olyan filmes franchise esetében, amely a jófiúk vs. rosszfiúk harcára épül, nem sok igazán emlékezetes gonosztevő van az MCU-ban, de Bale a valóban nagyon szolid alakításával Gorrt elég közel hozza a felejthetetlenséghez."

Germain Lussier a Gizmodótól azt mondja, hogy a film összességében döcögős lehet, de a kiváló színészek hozzák a magukét, így sosem unalmas nézni. Christian Bale különösen rétegzett alakítást nyújt, áll a kritikában: "A film sikerének nagy része a színészeknek köszönhető, akik mesterien egyensúlyoznak a Waititi által megcélzott, pontos hangnembeni telitalálatban. Bale Gorrja egy szempillantás alatt válik félelmetesből humánusba, majd humorosba és viccesbe. Natalie Portman Jane Fosterje hősies és izgalmas, miközben egy nagyon szomorú valóságot is magában hordoz. Ugyanez mondható el Hemsworth Thorjáról is, akinek ezúttal nem csak a vidám, jókedvű Thornak kell lennie, hanem kellő feszültséget kell belevinnie az alakításába, hogy bármikor keserű könnyekben törjön ki - ami többször is megtörténik."

A fenti kritikushoz hasonlóan még sokan dicsérték a színészi játékot, sokan pedig Tessa Thompsont emelték ki Valkűrként való visszatéréséért. Brian Truitt az USA TODAY azon kritikusai közé tartozott, aki Christian Bale-t is imádta Gorr szerepében, egy másik klasszikus gonosztevőhöz hasonlítva őt: "Thompson Valkűrje továbbra is élvezetes mellékszereplő, aki Az operaház fantomja pulóverében lovagol a csatába. Bale pedig kiváló Gorrként, csatlakozva Thanoshoz és Killmongerhez az MCU gazembereinek legjobbjai között. Az egykori zelótában mély fájdalom és trauma érződik, Bale mégis játékosan rémisztő, mániákus minőséget kölcsönöz neki, a la Pennywise.

Ha már alig várod, hogy megnézd Christian Bale-t az MCU legújabb gonosztevőjeként, akkor a Thor: Szerelem és mennydörgés című filmet július 7-től láthatod a mozikban. 

akció | fantasy | kaland | vígjáték

Lehetséges volna, hogy miután sikerült legyőzni Thanost, az őrült titánt, megmenteni a fél univerzumot, a Bosszúállók oszlopos tagja, Thor méltatlanná váljon mindarra, amelyet... több»