Tom Hanks kis híján meghalt ennek a filmnek a forgatásán

Tom Hanks ugyan nem tartozik a nagy hollywoodi akciósztárok közé, de ez nem jelenti azt, hogy ne kerülne időnként ő is veszélyes helyzetekbe nem csak a vásznon, de a forgatásokon is. Van is egy nem túl vidám emléke az egyik legnagyobb filmsikerének forgatásáról, ahol konkrétan az élete került veszélybe. És először ezt észre sem vette.

A színész néhány évvel ezelőtt mesélt erről egy interjúban, amelyet most újra felkapott az internet népe. Az eset még 2000-ben történt, amikor Tom Hanks a Számkivetett forgatásán dolgozott. Robert Zemeckis filmje Chuck Nolandről szól, aki egy repülőbaleset után egyetlen túlélőként évekre egy trópusi szigeten reked.

A forgatás során Tom Hanks összeszedett egy apró vágást az egyik lábán. Nem tulajdonított nagyobb figyelmet neki, mivel ez bármikor bárkivel megeshet, főleg egy olyan jellegű forgatáson, mint a Számkivetetté. Csakhogy a vágás környéke begyulladt és csak nem akart gyógyulni.

Ezért a színész végül elment vele egy orvoshoz, aki döbbenetes hírrel szolgált: a vágás elfertőződött, és Tom Hanksnek azonnal kórházba kell mennie, hogy kikezeljék. Ha nem cselekszenek elég gyorsan, akkor a fertőzési eléri a vérkeringését és vérmérgezésben akár meg is halhat.

Tom Hanks természetesen hallgatott az orvosára, azonnal kórházba feküdt, ahol három napig bent is tartották. Szerencsére a kezelés hatásos volt, így mindenféle szövődmény nélkül megúszta a kétségkívül ijesztő helyzetet. Ám a forgatásnak még további három hétig állnia kellett, mert a sebnek teljesen be kellett gyógyulnia, mielőtt újra számkivetetté vált volna.

dráma | kaland | romantikus

SkyShowtime (2023.06.22.)

Chuck Noland (Tom Hanks) sikeres menedzser a Fed Ex szállítási vállalatnál,  épp az ünnepek előtti utolsó szállítmányt kíséri, amikor a repülője lezuhan.  A... több»