TOP10: Ez a kőkemény új akciófilm hasít most a magyar nézők körében, egy friss horror is bekerült a top3-ba (13. hét, 2024)

Ezen a csütörtökön sem hagyunk benneteket az egyik kedvenc toplistátok nélkül. Ilyenkor mindig összeállítjuk nektek, hogy elmúlt héten mely filmekre voltatok ti a legtöbben kíváncsiak. Ehhez a Mafab adatbázisát hívjuk segítségül, ahol megnézzük, mely adatlapokat néztétek meg a legtöbben. Ez alapján pedig úgy tűnik, már nem Petőfi az elsőszámú slágertéma, hanem egy régi akciófilm feldolgozása.

Az élen ugyanis az új Országúti diszkó végzett. Az eredeti film még 1989-ben jelent meg Patrick Swayze főszereplésével. Őt most Jake Gyllenhaal váltja, de a sztori nagy vonalakban ugyanaz, épp csak napjainkra adaptálva. Mögötte már csak a második legkeresettebb film volt a Most vagy soha!, amely az 1848-49-es szabadságharc finoman szólva is sajátos feldolgozása. A képzeletbeli dobogó harmadik fokára pedig az új horror, a Baghead - Holtakkal suttogó ért még oda.

A negyedik legtöbbet keresett film a Dűne: Második rész rész volt, a sci-fi tehát hetek óta lázban tartja a rajongókat. Az ötödik helyre az egykori profi birkózó életét bemutató Vaskarom ért oda, míg a hatodik az Argylle: A szuperkém lett.

Az Oppenheimer is jelentős érdeklődésre tart számot még mindig, jelenleg a hetedik legkeresettebb film volt. Mögötte a nyolcadik helyen végzett a Kung Fu Panda 4. A kilencedik helyre egy újabb horror, a Szeplőtlen végzett, míg ezen a héten az Imádlak utálni lett a tízedik.

#10

67 Imádlak utálni  (2023)

(24) (5)

romantikus | vígjáték

Mozikban | Telekom TVGO

A csodálatos első randi után Bea és Ben tüzes vonzalma jéghideggé válik – egészen addig, amíg váratlanul újra össze nem találkoznak egy ausztráliai esküvőn. Így hát azt... több»

Találkoztak, együtt töltöttek egy éjszakát, és azóta gyűlölik egymást. Van ilyen. Bea (Sydney Sweeney) és Ben (Glen Powell) biztos, hogy nem illenek össze. Ha néha véletlenül összefutnak valahol, tutira elszabadul a pokol: csak bántani tudják egymást. De lesz egy esküvő Ausztráliában, amin mindkettejüknek részt kell venniük. Nincs kibúvó, nincs duma: utazniuk kell. Néhány napon, néhány bulin, néhány vacsorán keresztül el kell viselniük egymás közelségét, miközben egy gyönyörű tengerparti házban ott kavarog körülöttük egy csomó régi szerelmük, néhány kíváncsi rokonuk és kavarni mindig kész felmenőjük. Szóval, azt teszik, amit két érett, felnőtt, felelősségteljes ember ilyenkor tehet: úgy tesznek, mintha szerelmespár lennének – azt remélik, hogy így mindenkinek könnyebb lesz. Nem is tévedhettek volna nagyobbat.
#9

51 Szeplőtlen  (2024)

(10) (2)

horror

Mozikban

Cecilia (Sydney Sweeney) életét teljes egészében a hitének szentelte. Úgy érzi, arra hivatott, hogy apácaként egy zárdában szolgálja Istent. Így hát maga mögött hagyja... több»

Cecilia, a mélyen hívő amerikai apáca (Sydney Sweeney) egy messze eső zárdába érkezik Olaszország festői vidékére. Szívélyes fogadtatását követően azonban egyre inkább úgy érzi, rémálomba csöppent; hamarosan világossá válik számára, hogy új otthona baljós titkokat őriz és kimondhatatlan borzalmaknak ad helyet.
#8

88 Kung Fu Panda 4  (2024)

(5) (5)

akció | animáció | kaland

Mozikban

Közel egy évtized után a DreamWorks Animation izgalmas sorozatának új felvonásában a legfurább kungfu mester visszatér. Miután a bátor Sárkányharcosként túlélt három... több»

Csaknem egy évtized után tavasszal visszatér a legkülönösebb kungfu mester a DreamWorks Animation fergeteges sorozatának baresz új fejezetében. Bátor Sárkányharcosként végigcsinált három halált megvető kalandot, és most a sors újabb feladat elé állítja: pihenjen már egy kicsit. Pontosabban hogy legyen a Békevölgy szellemi vezetője. Ezzel van néhány nyilvánvaló probléma. Egyrészt Po annyit tud a szellemi vezetésről, mint a paleodiétáról, másrészt gyorsan találnia kell egy új Sárkányharcost, és ki kell képeznie, mielőtt átvehetné új, magas beosztását. Ám ami még rosszabb, mostanában láttak felbukkanni egy gonosz, nagyhatalmú varázslónőt, Kaméleont, aki apró gyík létére fel tudja venni bármilyen lény alakját, legyen az nagy vagy kicsi. És Kaméleon ráveti dülledt kis szemét a bölcsesség pálcájára, amivel hatalmában állna megidézni az összes gonosztevőt, akiket Po átküldött a szellemek birodalmába. Pónak tehát segítségre lesz szüksége. Meg is találja – nagyjából – egy ravasz, gyors eszű tolvaj, Zhen személyében, aki egy pusztai róka, azaz korzak, és nagyon Po bögyében van, de a képességei felbecsülhetetlenül értékesek. Ha meg akarják védeni a Békevölgyet Kaméleon hüllőkarmaitól, akkor a komikus párosnak össze kell dolgoznia. És miközben zajlanak az izgalmas és mulatságos események, Po rájön, hogy a hősök bizony a legváratlanabb helyeken teremnek…
#7

77 Oppenheimer  (2023)

(57) (11)

dráma | életrajzi | történelmi

Mozikban | SkyShowtime | Telekom TVGO | TV-ben (Spektrum, csütörtök 01:33)

A második világháború egyik legborzalmasabb hozadéka az atombomba feltalálása, amelynek első és egyben utolsó bevetése sokkolta a világot. J. Robert Oppenheimer nevéhez... több»

A film J. Robert Oppenheimer fizikusról szól, aki kollégáival - köztük a magyar származású Teller Edével és Szilárd Leóval - a Manhattan Terv vezetőjeként az első atomfegyver létrehozásáért felelős. A találmány a II. világháborúban megváltoztatta a történelem menetét, és a bombának köszönhető valószínűleg az is, hogy a 20. század második felében a két nagy szuperhatalom szembenállása, a hidegháború nem fajult valódi fegyveres konfliktussá.
#6

55 Argylle: A szuperkém  (2023)

(22) (7)

akció | thriller

Mozikban | Apple TV+

Az Argylle című kémthrillerbe az Egyesült Államokban, Londonban és más egzotikus helyszíneken kísérhetjü el Argylle-t, a szuperkémet világjáró kalandjain. Közben több... több»

Minél nagyobb a kém, annál nagyobb a hazugság. Matthew Vaughn (a Kingsman-filmek, Ha-Ver) újabb eszelős agymenése az Argylle: A szuperkém, ez a fékezhetetlenül szellemes, a valóságot kicsavaró, a világot körbecikázó kémthriller. Bryce Dallas Howard (Jurassic World-filmek) alakítja Elly Conwayt, aki egy bestseller kémregény-sorozat remeteéletet élő szerzője. Számára az idilli boldogságot az jelenti, ha este otthon ülhet a számítógépével és a macskájával, Alfie-val. Ám amikor Elly fikciós könyveinek cselekménye – melyek középpontjában az Argylle nevű szuperkém áll, valamint a küldetése, hogy leleplezzen egy globális kémszindikátust – tükrözni kezdi egy valódi kémszervezet titkos akcióit, az otthoni csöndes esték múltbéli emlékké válnak. Aiden (az Oscar-díjas Sam Rockwell), a macskaallergiás kém társaságában Elly (Alfie-val a hátizsákjában) menekül, és bejárja a fél világot, hogy mindig egy lépéssel a gyilkosok előtt maradjon, miközben Elly kitalált világa és a való világ közti határok elkezdenek összemosódni.
#5

78 Vaskarom  (2023)

(5) (3)

dráma | életrajzi | sportfilm

Mozikban

A Holt McCallany által alakított texasi Fritz Von Erich több világbajnoki címet szerzett, és forradalmat indított el az amerikai birkózásban. Túl azon, hogy magabiztosan... több»

A texasi Fritz Von Erich (Holt McCallany) több világbajnoki címmel rendelkezett, és forradalmasította az amerikai pankráció világát. Nemcsak a ringet és az üzleti életet vezette kemény kézzel, a családban is igazi patriarcha volt, megszállottan dolgozott azon, hogy a fiai átvegyék majd tőle a birodalmat. Kevint (Zac Efron), Kerryt (Jeremy Allen White), Davidet (Harris Dickinson) és Mike-ot (Stanley Simons) egyaránt abban a szellemben nevelte, hogy ha ők lesznek a legerősebbek, legkeményebbek, akkor semmi sem árthat nekik. De vajon elég volt ahhoz a ringbeli győzelem, hogy a fiúk megtörjék a családot sújtó átkot?
#4

79 Dűne: Második rész  (2024)

(40) (14)

akció | dráma | kaland | sci-fi

Mozikban | Telekom TVGO

Egy messzi jövőben, amikor bolygóközi királyságok között oszlik meg a hatalom, két uralkodó dinasztia ádáz harcot vív az Arrakis bolygó feletti uralomért. E világon hatalmas... több»

A távoli jövőben, a bolygóközi királyságok korában játszódó történetben két nagyhatalmú uralkodóház harcol az Arrakis bolygó feletti hatalomért, mert az ismert univerzumban egyedül az itteni végtelen sivatagban bányászható az a fűszer, amely lehetővé teszi a csillagközi utazást. A Harkonnenek ura kiirtatta az Atreides családot. De Paul Atreides herceg (Timothée Chalamet) megmenekült: a pusztaságban bujkál egy titokzatos, nomád nép, a fremenek között, ahol megismerkedik egy lánnyal, Csanival (Zendaya). Az a sorsa, hogy bosszút álljon a családjáért, háborúba vezesse a hozzá hű seregeket. Döntenie kell, hogy élete nagy szerelmét választja-e, vagy beteljesíti a végzetét. Az univerzum sorsa múlik azon, hogy mit határoz: és végül olyan útra lép, amely megváltoztathatja azt a szörnyű jövőt, amelyet egyedül ő lát előre.
#3

horror

Apja (Peter Mullan) halála után Iris (Freya Allan) örököl egy lepukkant berlini kocsmát. Azt azonban nem tudja, hogy az örökség Bagheadhez, a kocsma pincéjében lakó baljós... több»

Apja halála után Iris egy régi lerobbant kocsmát örököl. A hagyaték rendezése miatt Berlinbe utazik, hogy azonosítsa apja holttestét és az ügyvédnél aláírja a papírokat. A nő nem sejti, hogy az iratok aláírásával nemcsak a kocsmát kapja meg, hanem az alagsorban rejtőzködő lényt, Baghead-et is, aki holtak alakját is képes felvenni, ezáltal lehetőség nyílik kommunikálni az elhunytakkal. Baghead-ből üzlet lesz: kétezer dollárért két percet lehet vele eltölteni. A kétperces szabály megszegése azonban rémisztő következményekkel jár.
#2

53 Most vagy soha!  (2024)

(25) (6)

dráma | életrajzi | kaland | történelmi

Mozikban

A márciusi ifjak történetének és a forradalom nagyszabású mozifilmes feldolgozása, melynek központi karaktere a lánglelkű költő, Petőfi Sándor. több»

A márciusi ifjak történetének és a forradalom nagyszabású mozifilmes feldolgozása, melynek központi karaktere a lánglelkű költő, Petőfi Sándor.
#1

62 Országúti diszkó  (2024)

(22) (14)

akció | thriller

Amazon Prime Video

Egy volt UFC-bunyós a megélhetéséért küzd. Miután egy Florida Keys-i roadhouse tulajdonosa rátalál, hogy a kocsijában alszik, kidobóember lesz, és belekeveredik a törvényen... több»

Egy volt UFC-bunyós a megélhetéséért küzd. Miután egy Florida Keys-i roadhouse tulajdonosa rátalál, hogy a kocsijában alszik, kidobóember lesz, és belekeveredik a törvényen kívüliek és motorosok világába, akik között akad egy valódi harcművészből lett elsőfilmes színész, valamint egy fejlesztő, aki elhatározza, hogy pazar üdülőhelyet épít a „gazdag s*ggfejeknek”.