Az idei mozis nyár 5 legnagyobb vesztese (2018)

Mint minden nyárnak, az ideinek is megvoltak a maga nagy nyertesei (lásd Meg - Az őscápa, mely vithatható minősége ellenére is félelmetetesen nagyot ment világszerte) és vesztesei. Ha vesztesekről van szó, valószínűleg a legtöbbeknek a Solo jut eszébe az idei nyárból, és ez nem véletlen. Az utolsó pillanatban rendezőváltáson átesett Star Wars mozi minden szempontból (anyagiból) alulteljesített, olyannyira, hogy a Disney nyíltan felvállalta az anyagi veszteségeket, ahogy azt is, hogy át kell gondolniuk az antológiafilmek jövőjét. De nem a Solo volt az egyetlen film, ami csalódást okozott az elmúlt hónapokban, Listánkban ezúttal az idei mozis nyár legnagyobb veszteseit gyűjtöttük össze, elsősorban nem is a minőségük, hanem a velük szemben támasztott elvárások alapján, melyeknek vagy anyagi vagy egyéb szempontokból egyikük sem tudott megfelelni.

#5

68 Sötét elmék  (2018)

(22) (6)

akció | dráma | kaland | romantikus | sci-fi | thriller

Disney+

Amikor tizenévesek rejtélyes módon új, természetfeletti adottságok birtokába jutnak, a kormány fenyegetésnek nyilvánítja és befogja őket. A tizenhat éves Ruby, az egyik... több»

A young adult műfaj igen nagy népszerűségre tett szert az Alkonyat és Az éhezők viadala franchise-ok által, melyet rögtön olyan filmek követtek, mint az év elején az utolsó részével elhasaló Útvesztő, vagy a szintén hasonló sorsa jutott A beavatott, melyhez el sem készült a trilógia utolsó darabja. A sötét elmék, Jennifer Bracken bestsellerének adaptációja pedig már az első résszel megbukott. A tengerentúlon több mint 3000 vásznon bemutatott film a premierhétvégéjén csak a nyolcadik helyet szerezte meg 5,8 millió dollárral, a nézői és a kritikai vélemények pedig egybehangzóan negatívak voltak, így aligha számíthatunk folytatásra.  
#4

horror | misztikus | thriller

Netflix

Eltűnt egy gyerek? Kétségbeesett szülők fésülik át az erdőt? Kiskorúak követnek el megmagyarázhatatlan gyilkosságokat? A felelős mindig ugyanaz: egy több mint két méter... több»

A kultikus rém sokkal többet érdemelt egy olcsó tinihorrornál, pedig a közvélemény pont így vélekedik a filmről. A Slenden Man a RottenTomatoes-on jelenleg is 7 százalékon áll, és hiába lett nyereséges a 10 milliós büdzséje mellé, heteken belül a múlt jótékony homályába fog veszni a horrorrajongók legnagyobb örömére.  
#3

64 A partiállat  (2018)

(28) (8)

vígjáték

Netflix

Mit tehet az ember, ha hirtelen észreveszi, hogy már nem kamasz? Deanna (Melissa McCarthy) ugyan kicsit nehézkesen törődött bele a megváltoztathatatlanba, de azért tudja a választ:... több»

A vígjátékok többsége nem teljesített túlságosan erősen idén nyáron. Az Átejtve remake csalódás volt, a Haverok harca és a Partiállat sem váltotta meg a világot. Melissa McCarthy mostanában nincs csúcsformában, a Partiállat mellett a Haláli bábjáték  is megbukott a mozikban, de úgy tűnik, már látszódik a fény az alagú végén, ugyanis soron következő filmjét, a The Kitchen-t Oscar-esélyesként emlegeti a szakma. 
#2

71 Felhőkarcoló  (2018)

(31) (8)

akció | kaland | katasztrófafilm | thriller

Netflix

Will Sawyer (Dwayne Johnson), aki egykor az FBI túszmentő osztagát vezette, jelenleg felhőkarcolókra specializálódott biztonsági szakértőként dolgozik. Legújabb megbízása miatt... több»

Bár nemzetközileg nem teljesítettek rosszul Dwayne Johson filmjei, sem a Felhőkarcoló sem a Rampage nem tudott felérni a színész korábbi filmjeihez a bevételek tekintetében, de a kritikák sem voltak túlságosan elnézőek. A Felhőkarcoló 67 millióval zárt a tengerentúlon, ennyire gyengén pedig már rég teljesített a Szikla. 
#1

akció | fantasy | kaland | sci-fi

Disney+

Szállj fel az Ezeréves Sólyomra és utazz egy messzi-messzi galaxisba egy vadonatúj Star Wars-történetben a galaxis legkedveltebb gazfickójával. Vakmerő alvilági kalandok során... több»

Elsőre talán furcsának tűnhet egy olyan produkciót bukásnak nevezni, ami csak az USÁ-ban 213 milliót hozott, sok film ugyanis megirigyelne egy ilyen szereplést. A Star Wars univerzumban ez azonban nagyon kevés, a költségek tekintetében pedig ez az összeg hatalmas csalódás, és anyagi bukás is volt, ráadásul a kritikusok és a nézők is kemény véleményt fogalmaztak meg a filmről.