2018.09.05   szerző: hp   hozzászólások: 0

Mint minden nyárnak, az ideinek is megvoltak a maga nagy nyertesei (lásd Meg - Az őscápa, mely vithatható minősége ellenére is félelmetetesen nagyot ment világszerte) és vesztesei. Ha vesztesekről van szó, valószínűleg a legtöbbeknek a Solo jut eszébe az idei nyárból, és ez nem véletlen. Az utolsó pillanatban rendezőváltáson átesett Star Wars mozi minden szempontból (anyagiból) alulteljesített, olyannyira, hogy a Disney nyíltan felvállalta az anyagi veszteségeket, ahogy azt is, hogy át kell gondolniuk az antológiafilmek jövőjét. De nem a Solo volt az egyetlen film, ami csalódást okozott az elmúlt hónapokban, Listánkban ezúttal az idei mozis nyár legnagyobb veszteseit gyűjtöttük össze, elsősorban nem is a minőségük, hanem a velük szemben támasztott elvárások alapján, melyeknek vagy anyagi vagy egyéb szempontokból egyikük sem tudott megfelelni.

Az idei mozis nyár 5 legnagyobb vesztese (2018)
#5

67 Sötét elmék  (2018)

sci-fi | thriller

Miután Amerika gyermeklakosságának 98%-a elpusztult egy betegség következtében, a maradék két százaléknak különös képességei lettek. Hogy megóvják őket, egy speciális... több»

A young adult műfaj igen nagy népszerűségre tett szert az Alkonyat és Az éhezők viadala franchise-ok által, melyet rögtön olyan filmek követtek, mint az év elején az utolsó részével elhasaló Útvesztő, vagy a szintén hasonló sorsa jutott A beavatott, melyhez el sem készült a trilógia utolsó darabja. A sötét elmék, Jennifer Bracken bestsellerének adaptációja pedig már az első résszel megbukott. A tengerentúlon több mint 3000 vásznon bemutatott film a premierhétvégéjén csak a nyolcadik helyet szerezte meg 5,8 millió dollárral, a nézői és a kritikai vélemények pedig egybehangzóan negatívak voltak, így aligha számíthatunk folytatásra.  
#4

horror

A film egy magas, rémisztő, természetellenesen hosszú karokkal rendelkező arcnélküli lény történetét meséli el, akinek nyomában számolatlanul tűnnek el a gyerekek és... több»

A kultikus rém sokkal többet érdemelt egy olcsó tinihorrornál, pedig a közvélemény pont így vélekedik a filmről. A Slenden Man a RottenTomatoes-on jelenleg is 7 százalékon áll, és hiába lett nyereséges a 10 milliós büdzséje mellé, heteken belül a múlt jótékony homályába fog veszni a horrorrajongók legnagyobb örömére.  
#3

61 A partiállat  (2018)

vígjáték

Amikor férje válatlanul elhagyja, az odaadó családanya Deanna nem tudja, mihez kezdjen az életével - amikor rádöbben, mekkora hiba volt abbahagyni az egyetemet. Összeszedi minden... több»

A vígjátékok többsége nem teljesített túlságosan erősen idén nyáron. Az Átejtve remake csalódás volt, a Haverok harca és a Partiállat sem váltotta meg a világot. Melissa McCarthy mostanában nincs csúcsformában, a Partiállat mellett a Haláli bábjáték  is megbukott a mozikban, de úgy tűnik, már látszódik a fény az alagú végén, ugyanis soron következő filmjét, a The Kitchen-t Oscar-esélyesként emlegeti a szakma. 
#2

66 Felhőkarcoló  (2018)

akció

Will Sawyer (Dwayne Johnson), aki egykor az FBI túszmentő osztagát vezette, jelenleg felhőkarcolókra specializálódott biztonsági szakértőként dolgozik. Legújabb megbízása miatt... több»

Bár nemzetközileg nem teljesítettek rosszul Dwayne Johson filmjei, sem a Felhőkarcoló sem a Rampage nem tudott felérni a színész korábbi filmjeihez a bevételek tekintetében, de a kritikák sem voltak túlságosan elnézőek. A Felhőkarcoló 67 millióval zárt a tengerentúlon, ennyire gyengén pedig már rég teljesített a Szikla. 
#1

akció | sci-fi

2018-ban önálló filmet kap a Star Wars univerzum egyik legkedveltebb karaktere, Han Solo. A produkció az ifjú Solo életét követi nyomon, melyből megtudhatjuk,  miként vált... több»

Elsőre talán furcsának tűnhet egy olyan produkciót bukásnak nevezni, ami csak az USÁ-ban 213 milliót hozott, sok film ugyanis megirigyelne egy ilyen szereplést. A Star Wars univerzumban ez azonban nagyon kevés, a költségek tekintetében pedig ez az összeg hatalmas csalódás, és anyagi bukás is volt, ráadásul a kritikusok és a nézők is kemény véleményt fogalmaztak meg a filmről.