Tragikus okokból változtatták meg a Boldog halálnapot 2 premierdátumát

A Boldog halálnapot! 2., a nagy sikerű, fiataloknak szóló horrorfilm hivatalos premierdátuma február 14-én lett volna. Ám nemrég egy dühös szülő – akinek gyermeke a tavalyi parklandi mészárlásban vesztette életét – felhívta a Universal figyelmét arra, hogy ez a dátum pont egybeesik az iskolai lövöldözés első évfordulójával.

A stúdió gondolkodott egy kicsit, majd arra jutottak, hogy PR-szempontból valóban nem a legszerencsésebb az egész országot megrázó tragikus esemény első évfordulóján megjelenteti egy olyan filmet, amely egy egyetemi campuson történő gyilkosságsorozatról szól, és arrébb is tették a premierdátumot. Február 13-ra.

Micsoda taktika: a film így a moziban lesz már 24 órával azelőtt, ahogy tervezték – ez tulajdonképpen nem oszt, nem szoroz – és le is szerelték ezzel a méltatlankodókat. A felháborodott szülő ugyanis nemrég egy Twitter-bejegyzésben tette egyértelművé, hogy örül a döntésnek, és elégedett az eredménnyel.

A parklandi közösség érdekeit szem előtt tartó Universal pedig még azzal is megfejelte a döntést, hogy a filmet a Parkland környéki mozikban nem vetítik, illetve streaming-szolgáltatásokon keresztül sem lesz majd elérhető egy darabig.

Végül is… amit nem látunk, az nincs, nem?