Az útvesztő filmtrilógia James Dashner amerikai szerző azonos című regényein alapszik. A tudományos-fantasztikus, disztópikus akció-kalandfilmek már a láthatók a Netflixen.

A filmek producere Ellen Goldsmith-Vein és a 20th Century Fox forgalmazza, a főszereplők Dylan O'Brien, Kaya Scodelario, Thomas Brodie-Sangster, Ki Hong Lee, Dexter Darden és Patricia Clarkson. Mind a három filmet Wes Ball rendezte.

A trilógia első részének tartalmából:

A film főszereplője Thomas, aki egy csapat másik fiúval együtt egy labirintusban rekedve ébred. A külvilágról semmi másra nem emlékszik, csak a WCKD (World Catastrophe Killzone Department) nevű szervezetről szóló álmokra. Thomas csak akkor jöhet rá a játék céljára és az abból kivezető útra, ha a labirintusban felfedezett nyomokból összerakja múltjának darabkáit.

misztikus | sci-fi | thriller

Thomas (Dylan O'Brien) csak egy átlagos kisfiú, de egy nem hétköznapi kalandba keveredik. Egy napon egy liftben ébred, és a nevén kívül semmire sem emlékszik. A lift ajtaján túl... több»

A sorozat második része Az útvesztő: Halálkúra címet viseli:

A filmben Thomas és Gladers társai a WCKD nevű szervezet nyomai után kutatnak. Útjuk a Scorchba vezet, egy kietlen, akadályokkal teli tájra. Az ellenállókkal összefogva a Gladerek felveszik a harcot a WCKD erőivel, és leleplezik a velük kapcsolatos terveket.

akció | sci-fi | thriller

A trilógia befejező részében hőseink kalandjuk utolsó, egyben legveszélyesebb állomásához érkeznek. Ki kell szabadítaniuk néhány barátjukat a Veszett fennhatósága alá... több»

A harmadik rész, Az Útvesztő - Tűzpróba:

Az útvesztő-saga befejező részében Thomas az utolsó és legveszélyesebb küldetésre vezeti a szökött Gladerek csoportját. Hogy megmentsék barátaikat, be kell törniük a legendás Utolsó Városba, a WCKD által ellenőrzött biztonságos zónába, amelyet arra terveztek, hogy távol tartsa az embereket. Megpróbálnak bejutni, hogy megmentsék barátaikat, és választ keresnek a kérdésekre, amelyeket a Gladerek akkor tettek fel, amikor először érkeztek a labirintusba.

akció | sci-fi | thriller

Thomas minden álma az volt, hogy kijusson az Útvesztőből - ettől remélte a megérdemelt szabadságot és nyugalmat. Azonban a kanyargós és veszélyes utakon túljutva szembesül a... több»

Ha szívesen megnéznéd a filmeket és rendelkezel Netflix előfizetéssel, akkor nincs más dolgod, mint az egyes részek mafabos oldalán található, “Hol nézheted” szekció alatti Netflix gombra kattintani.