"Amikor a lázadó, gördeszka-mániás kamaszlány kénytelen elutazni egy családi kirándulásra Mexikóba, elhatározza, hogy bebizonyítja, elég idős ahhoz, hogy a saját feje után menjen... még ha ez azt is jelenti, hogy szembe kell néznie egy ősi - és dühös - félistennel." - itt A Casagrande család - A film!

Azoknak, akik szeretik a rajzfilmeket (amelyről egyik kedvenc - nem mellesleg Oscar-díjas - rendezőnk, Guillermo del Toro is megmondta, hogy nem "csak gyerekeknek való", hanem egy önálló filmes műfaj, amit sokmindenre lehet használni), a Nickelodeon Animation és Miguel Puga rendező elhozta A Casagrande család kalandjainak újabb szeletét, ezúttal egészestés formátumban!

Kikkel találkozhatunk ebben az új filmben?

Olyan hangok szólaltatják meg a karaktereket, akiket elég komoly show-kból ismerhetünk! A főszereplőt, a 12 éves Ronnie Anne Santiagot a Westworldből ismert Izabella Alvarez szólaltatja meg. Punguarit, a 12 000 éves félistent a Végzet: A Winx Sagaben látott Paulina Chavez kelti életre, de a Ted Lassoban feltűnt Cristo Fernández (Chipiri, Punguri apja) és az Amerikai faterből ismerős Dee Bradley Baker is hangját adja a sorozathoz. Utóbbi színész, mint Lalo, a család kutyája.

A film története

Mexikóban egy 12 000 éves félisten, Punguari úgy gondolja, hogy itt az ideje, hogy ő is teljes értékű istenné váljon, mint a szülei. De Punguari anyja szerint a lány még közel sem elég érett. Punguari pedig, nem viseli jól ezt a visszajelzést. Szülei parancsa ellenére megpróbál igazi, mindenható istenné válni. Ám ez teljes káoszt szabadít el és, hogy ezt megfékezze, az anyja kénytelen megátkozni őt... 

Nyolcszáz évvel később Ronnie Anne, aki most lett 12 éves - és ettől teljesen el van ragadtatva épp csalódni kénytelen, mert tervei, hogy a "12-es nyarat" a legjobb barátjával, Siddel tölti, szertefoszlanak, amikor anyja, Maria meglepi egy családi kirándulással, hogy meglátogassa a család legidősebb nőtagját, Lupe mamát Mexikóban.

Ronnie Anne és Punguari sorsa pedig, természetesen összefonódik.

Hol nézheted?

Amennyiben van Netflix előfizetésed, elég csak a film mafab adatlapjára menned, kattintanod a Netflix ikonra és már indulhat is a lejátszás és az elmerülés egy ősi istenekkel teli, színes, mexikói kavalkádban.

animáció | kaland | vígjáték

Miután egy meglepetésszerű mexikói családi kirándulás kisiklatja Ronnie Anne születésnapi terveit, a lány elhatározza, hogy bebizonyítja, elég idős ahhoz, hogy a saját feje... több»