A Paraziták: A szürkeség máris óriási siker a Netflixen! Jelenleg ez a második a magyar netflixezők körében a napi Top10-es sorozat listán.

A sorozat jelenleg 75 százalékos értékelésen áll (22 szavazat alapján) a mafabon, az eddig befutott egy írásos vélemény izgalmasnak írja le és az 1978-es Testrablók támadásahoz hasonlítja. Lássuk, mit tudunk róla!

Az anime adaptációk új hulláma

Az elmúlt években a nagy sikerű One Piece-től az Apple TV-n futó Mennyei cseppekig a streamingszolgáltatók nagy pénzeket költöttek a manga-adaptációk gyártására, és a legújabb projektek közül néhányat már a valaha készült legjobbak között tartanak számon.

Mivel az adaptációk sikere tagadhatatlan a közönség és a kritikusok számára egyaránt, a Netflix is készen állt arra, hogy folytassa ezt a sikersorozatot, és adaptálja Hitoshi Iwaaki Parasyte című mangáját!

A Parasyte mangáról

Az először 1988-ban megjelent és lenyűgöző, hét évig futó sorozat, a 25 millió példányban eladott Parasyte már kapott korábbi adaptációkat, de ez a koreai próbálkozás messze a legambíciózusabb. 

Az élőszereplős sorozat sztorija

"A történet azonosítatlan parazita életformákról szól, amelyek emberi gazdatestekből élnek, és arra törekszenek, hogy növeljék erejüket. Ahogy kezdik felforgatni a társadalmat, az emberek egy csoportja háborút indít a növekvő gonosz ellen". - szólt a hivatalos logline.

Az eredeti manga a - khm - szemet gyönyörködtető testhorrorjáról ismert, ez a szinopszis pedig megerősíti, hogy ezzel az elemmel a sorozatban is találkozhatunk. A puszta szórakoztatáson és drámán túl a manga gyökerei az emberiség és annak létezésének végső értelmének részletes feltárásában is gyökereznek. Csak remélhetjük, hogy a drámai tartalom és a társadalmi kommentár figyelemre méltó egyensúlya a mangából megfelelően érvényesül a sorozatban is. Aki már látta, az mit gondol, sikerül a készítőknek megtalálni az egyensúlyt?

A készítők

A film rendezését Sang-ho Yeon-ra, a Vonat Busanba: Zombi expressz és az Út a pokol felé alkotójára bízták. Yeon Sang-Ho Ryu Yong-jae mellett a sorozat társszerzője is.

Kiegészítő csemegének

Ha a koreai-Netflix adaptáció nem elég Parasyte-tartalom, hogy kielégítse az étvágyadat, talán egy binge-watch az anime adaptáció  Parasyte:The Maxim/Kiseijû: Sei no kakuritsu című sorozatottal segíthet ezen.

Ha azonban egyből belevetnéd magad ebbe az újabb agymenésbe, akkor csak menj a mafab adatlapján található Netlfix ikonra - a Hol nézheted fülnél - és, ha van előfizetésed a szolgáltatóhoz, csak kattints és kapcsolódj ki a szörnyekkel.

akció | horror | sci-fi

Az emberek egy csoportja háborút vív az ismeretlen parazita életformák növekvő gonoszsága ellen, amelyek emberi gazdatestekből élnek, és arra törekszenek, hogy növeljék... több»