Tom Cruise mindig is jól megválogatta, melyik jól bevált szerepeiben tér vissza. A Mission Impossible franchise-on és a Jack Reacher: Nincs visszaút nehéz lenne „nagy visszatéréseket” találni a színész karrierjében.

Top Gun folytatására is közel 30 évet kellett várniuk a rajongóknak, ám nagyon úgy tűnik, hogy megérte, a film nem csupán sokkal ütősebb látványt ígér az előző résznél, hanem mélyebb és átütőbb karakterdrámát is egyúttal.

Pete „Maverick” Mitchell száranyai alatt ugyanis egy teljesen új generáció lép fel. Maverick pilótaújoncokat képez ki, ám egyikük Nick „Goose” Bradshaw, az előző részből ismert Bradley „Goose” Bradshaw fia szembefordul kiképzőjével.

„Az apám hitt benned, én nem fogom elkövetni ugyanezt a hibát” – mondja Miles Teller karaktere a pár napja frissen megjelent előzetesben.

Cruise és Teller mellett Jennifer ConnellyGlen PowellLewis PullmanJon Hamm és Ed Harris is felbukkan majd a filmben. A Top Gun 2: Maverick tehát parádés szereposztást ígér, amelyre június 4-ig kell várniuk a hazai rajongóknak.