Újabb fejlemények a Marvel sztárjának bírósági ügyében, vádat emelnek Jonathan Majors ellen?

A Jonathan Majors-ügy ügyészei nyilvánosságra hoztak egy korábban nem bejelentett, a londoni rendőrségen dokumentált incidenst, amely szerintük releváns a családon belüli erőszakkal kapcsolatos vádak szempontjából.

Majors-t idén március 25-én tartóztatták le Manhattanben, és testi sértéssel és súlyos zaklatással vádolják, miután állítólag családi veszekedésbe keveredett akkori barátnőjével, Grace Jabbarival.

A manhattani kerületi ügyészség nem ismerteti teljes egészében az ügyészség érvelését, bár elég részletet nyújt ahhoz, hogy az ügyet a tárgyalás felé terelje. A Variety korábban arról számolt be, hogy Majors további állítólagos áldozatai együttműködnek az ügyészséggel.

A Variety által megszerzett új, 115 oldalas beadványban az ügyészek azt állítják, hogy megpróbálnak hozzájutni egy 2022 szeptemberében készült londoni városi rendőrségi jelentés másolatához. Bár nem világos, hogy mit tartalmaz ez a jelentés, a beadvány utal a Jabbari által akkoriban kapott orvosi ellátásra. Jabbari brit állampolgár, Majors pedig abban az időszakban Londonban tartózkodott, ahol a Disney+ Marvel Loki című sorozatának második évadát forgatta.

Ez a fejlemény egy nappal azelőtt történt, hogy Majorsnak vissza kell térnie a bíróságra a családon belüli erőszak ügyében. A szerdai várhatóan az egyik utolsó tárgyalás előtti meghallgatás lesz, mielőtt a bíró döntést hoz arról, hogy folytatja-e az ügyet vagy elutasítja azt.

A beadványban az ügyészség azt is állítja, hogy Majors jogi csapata bírósági bizonyítékokat szivárogtatott ki és hamisított meg. A dokumentum új részleteket közöl a Majors letartóztatásához vezető eseményekről is.

A részletek

Március 25-én Majors és Jabbari egy magánautó-szolgáltatással egy brooklyni buliból a Chelsea-i lakásukba tartottak - áll a beadványban. Jabbari, aki Majors mellett mozgástrénerként dolgozott a Disney A Hangya és a Darázs: Kvantumánia című filmjében, látott egy SMS-t Majors telefonján, amelyben az állt: "Bárcsak most csókolóznék veled".

Állítólag kivette a férfi kezéből a telefont, hogy megnézze, ki küldte az üzenetet. Majors ezután "elkezdte megragadni Ms. Jabbari jobb oldalát, és leszedni Ms. Jabbari jobb középső ujját a telefonról, amivel zúzódásokat, duzzanatot és jelentős fájdalmat okozotta nőnek".

A bejelentés azzal folytatódik, hogy Majors "ezután megragadta Ms. Jabbari karját és jobb kezét, és folytatta Ms. Jabbari alkarjának csavarását, jelentős fájdalmat okozva az ujján és a karján. A vádlott ezután megütötte Ms. Jabbari jobb fülét, ami a füle hátsó részén szakadást és jelentős fájdalmat okozott."

Miután visszaszerezte a telefonját, Majors kiszállt a járműből, Jabbari pedig megpróbálta követni a színészt. Ekkor "a vádlott megragadta, felkapta és visszalökte... [és Ms. Jabbari] jelentős sérüléseket szenvedett el, többek között ujjtörést, zúzódásokat a testén, zúzódást a jobb füle mögött és egy púpot a fején" - áll a beadványban.

A beadvány megkérdőjelez számos olyan hírt, amely Jabbarit agresszornak állítja be. A letartóztatás óta eltelt időben Majors büntetőjogi védőügyvédje, Priya Chaudhry azt állította, hogy Jabbari volt az, aki megtámadta Majors-t, és "nem fordítva". Chaudhry az ügyet "boszorkányüldözésnek" is nevezte, amely "át van itatva kifejezett és hallgatólagos elfogultsággal". Majors ártatlannak vallotta magát az ellene felhozott négy vádpontban; egy ötödik, fojtogatással kapcsolatos vádpontot ejtettek.

Majors ügyvédei korábban azt állították, hogy van egy videófelvétel, amely azt mutatja, hogy "legalább egy járókelő [...] hívta a 911-et, és hogy a helyszínre egy rendőrségi járőrkocsi érkezett", és a védelem "úgy értesült, hogy a rendőrség birtokában van legalább egy másik 911-es hívás a verekedés helyszínéről".

Az ügyészség azonban kétségbe vonja az események ezen ábrázolását. Az ügyészi beadvány szerint a közelben megállítottak egy független taxit, és kihívták a rendőrséget. "Ez a taxi semmilyen módon nem kapcsolódik az ügyhöz" - áll a beadványban. 

Majors csapata azt állította, hogy az ügyész visszatartja a lényeges információkat. A beadvány szerint azonban az ügyész "jelentős mennyiségű felfedezést" hozott nyilvánosságra, amely magában foglalja a New York-i rendőrség jegyzetfüzeteit, telefonos feljegyzéseket, orvosi feljegyzéseket, a vádlott iCloudjára és telefonjára vonatkozó aláírt házkutatási parancsokat és a kapcsolódó eskü alatt tett nyilatkozatokat, nyolc helyszínről származó biztonsági felvételeket és kilenc személy tanúkihallgatási feljegyzéseit".

Így állnak most a színész dolgai

A Majors elleni vádak nyomán az HBO című sorozatának Emmy-jelöltjét a Lede Company PR-csapata, valamint menedzsmentje, az Entertainment 360 is ejtette. A WME továbbra is képviseli a színészt. A Magazine Dreams című, egy problémás testépítőről szóló drámát még mindig decemberben tervezik bemutatni. A Disney kiterjedt Marvel Moziverzumának jelenlegi szakaszában is fontos szerepet kapott, mint a gonosz Kang, a Hódító. Egyelőre a Disney nem váltotta le a színészt.