A napokban adtunk hírt arról, hogy a Lucasfilm hivatalosan is bejelentette, hogy a jövőben nem készül több Star Wars spin-off film miután a Solo egymás után zsebelte be a negatív kritikákat, és a nézők sem fogadták túl jól.

Bár még bő fél év van hátra, hogy a klasszikus széria lezáruljon a Skywalker korával, rajongók a jövőben sem szenvednek majd hiányt Star Wars filmekben, hiszen a stúdió azt is elárulta a közelmúltban, hogy 2022-ben érkezik az új trilógia első része, amely a Régi Köztársaság idejében játszódik majd, a további epizódok pedig 2024-ben és 2026-ban kerülnek majd a mozikba.

Az már jó ideje tudható, hogy a franchise új részein a Trónok harca készítői, D. B. Weiss és David Benioff dolgoznak majd, a páros népszerűsége azonban jócskán megingott a sorozat lezárása után, hiszen a rajongók annyira nem voltak megelégedve a széria utolsó évadával, hogy petíciót nyújtottak be arra hivatkozva, hogy az HBO forgassa újra a nyolcadik évadot.

Rövidebb várakozás után a csatorna reagált a követelésekre, amelyben közölte, erre semmilyen kilátás nincs, most azonban a Star Wars rajongók nyújtottak be egy újabb petíciót, amelyben azt kérik, ne Weiss és Benioff készítse el az új trilógiát, minthogy a sorozat cselekménye számtalan ellentmondással és karakterrombolásokkal ért véget.

Korábban ugyan hatalmas lelkesedés fogadta a hírt, hogy a írópáros új Star Wars produkciókhoz igazolt, most azonban úgy tűnik, hogy az utóbbi hetekben a rajongók bizalma igencsak megingott az alkotókban.