Július 22-től a SkyShowtime-on is streamelheted a DreamWorks nagysikerű animációs filmjének második részét, a Csizmás, a kandúr: Az utolsó kívánságot.

A 2022-es amerikai animációs vígjáték a 2011-es Csizmás, a kandúr című spin-off folytatása, a Shrek-franchise hatodik része, amit Joel Crawford és Januel Mercado rendezett. A Csizmás, a kandúr: Az utolsó kívánság szinkronhangjai Antonio Banderas és Salma Hayek, akikhez a mellékszerepekben Harvey Guillén, Florence Pugh, Olivia Colman, Ray Winstone, Samson Kayo, John Mulaney, Wagner Moura, Da'Vine Joy Randolph és Anthony Mendez csatlakozik.

Csizmás története a Shrek a vége, fuss el véle című film cselekménye után játszódik, amiben a kandúr rájön, hogy nagy árat kell fizetnie azért, hogy a korábbiakban fittyet hányt a veszélyre. Kilenc életéből már csak egy maradt. Egykori társa és vetélytársa Puha Pracli segítségével élete legnagyobb kalandjára indul, hogy megkeresse a legendás hírű Kívánságcsillagot, aminek segítségével visszaszerezheti eltékozolt életeit. Útjuk során betársul melléjük egy izgága, mindig jókedvű kutyus, Perro is. A kincsvadászat plusz nehézsége, hogy Aranyfürtöcske és a Három Medve Maffiacsalád (Mama medve, Papa medve, Bocs), valamint egy rémisztő fejvadász, a Nagy Gonosz Farkas is a nyomukba ered. 

A film forgatásának tervei már 2012-ben megfogalmazódtak. Ekkor a film korábbi producere, Guillermo del Toro arról nyilatkozott, hogy hőseit szeretné egy igazán egzotikus helyszínre kalauzolni. Banderas szerint a folytatás munkálatai 2014 áprilisában kezdődtek, ami után négy évre leálltak. 2018-ban indult újra a forgatás, 2021 márciusában Januel Mercado rendező mellé Joel Crawfordot is csatlakozott. Az animációs film a spagettiwestern-filmekből merít ihletet. Legnagyobb inspirációként A Jó, a Rossz és a Csúf című, 1966-os filmet említik a Csizmás készítői.

A DreamWorks előző filmjéhez, A rosszfiúkhoz (2022) hasonlóan a film stilizált animációs stílusát a Pókember - Irány a Pókverzum ihlette. Az új technológiának köszönhetően az animációs csapat képes volt festői stílust adni a filmnek a Shrek-franchise korábbi részeinek realista vizuális vonásai helyett.

akció | animáció | családi | fantasy | kaland | vígjáték

SkyShowtime (2023.07.22.)

Csizmás azzal kénytelen szembesülni, hogy a számos kaland sajnos megtette a hatását még macskaévekben is. Hősünk kilenc életéből nyolcat már felélt, így nem maradt sok... több»