Úriemberek: 10 tény, amit tudnod kell Guy Ritchie új filmjéről

Végre a hazia mozikban az Úriemberek, mellyel Guy Ritchie visszatért a karrierjét beindító gengszterfilmek műfajához. A pazar szereplőgárdát felvonultató film premierje kapcsán cikkünkben 10 érdekességet gyűjtöttünk össze, amit érdemes tudnod az Úriemberekről!

A sztori főhőse Mickey Pearson, London legrettegettebb drogdílere. Amikor úgy határoz, hogy kiszáll az üzletből, jelentkezők egész sora próbál lecsapni a jól menő drogbizniszre. Ekkor azonban kiderül, hogy komoly elvárásokat támaszt utódjával szemben, jellemtelen kereskedőkkel nem hajlandó egyezkedni, az pedig szóba sem jöhet, hogy ilyen alakok vegyék át az irányítást az általa kiépített drogbirodalom felett.

A produkciót Ivan Atkinson és Marn Davies forgatókönyve alapján Guy Ritchie rendezte (Blöff, Sherlock Holmes), míg a főbb szerepeket Matthew McConaughey, Colin Farrell, Hugh Grant, Charlie Hunnam, Michelle Dockery, Togo Igawa és Jeremy Strong alakítják.

Íme tehát 10 izgalmas tény a premierfilmről, amit valószínűleg nem tudtál:

  • A film női főszerepét eredetileg Kate Beckinsale alakította volna, de két nappal a forgatás megkezdése után kénytelen volt visszamondani a szereplést. Ekkor ugrott be a helyére a Downton Abbey sztárja, Michelle Dockery.
  • Nem sokkal a film vége előtt Hugh Grant az egyik jelenetben Az U.N.C.L.E. embere poszterrel szemben áll. A szóban forgó filmet szintén Guy Ritchie rendezte, és ugyancsak játszott benne Grant.
  • Amikor Michael visszamegy a kocsmába, az utcán egy Gritchie Brewery feliratú furgon látható. Ez a rendező, Guy Ritchie sörüzemének a neve.
  • Guy Ritchie és Charlie Hunnam korábban az Artúr király: A kard legendája forgatásán is együtt dolgozott. A filmben Hunnam alakította a címszereplőt.
  • Guy Ritchie és Hugh Grant második alkalommal dolgozott együtt Az U.N.C.L.E. embere (2015) után.
  • Az Úriemberek Guy Ritchie és James Warren harmadik közös filmje a Blöff és az Artúr király: A kard legendája után.
  • Az Úriemberek forgatása 2018. novemberében kezdődött meg a London Film Studiosban. A stáb egyebek mellett forgatott a The Princess Victoria kocsmában is.
  • Guy Ritchie egy interjúban elmondta, hogy az Úriemberek ugyanabban a szellemiségben készült, mint a Ravasz, az agy és a két füstölgő puskacső valamint a Blöff.
  • A film forgalmazási jogait a 2018-as Cannes-i Filmfesztiválon bocsátották licitre, melyet a Miramax nyert.
  • Az Úriemberek világpremierje egy VIP vetítés keretein belül 2019. december 3-án volt a londoni Curzon Mayfairben.

Hazai premierdátum: 2020.01.30.

A film előzetesét idelent tudjátok megnézni: