Vándorsólyom kisasszony legyűrte Mark Wahlberget

A várakozásoknak megfelelően alakult a hétvége a tengerentúli mozikban.

Tim Burton új filmje, a Vándorsólyom kisasszony különleges gyermekei szerezte meg az amerikai bevételi toplista első helyét. Bár a kritikusok nem rajongtak érte, az  Eva GreenSamuel L. Jackson és Asa Butterfield főszereplésével bemutatott fantasyre 28,5 millió dollár értékben váltottak jegyet a mozizók, melyet a nemzetközi piacokon további 36,5 millióval fejelt meg.

A dobogó második fokán egy újabb premierfilm, az Egyesült Államok történetének legnagyobb olajkatasztrófáját feldolgozó Mélytengeri pokol végzet. A Mark Wahlberg nevével fémjelzett katasztrófafilm 20,6 milliót kaszált, Tim Burton filmjével ellentétben azonban az alkotást hangos kritikai siker övezte. A film a RottenTomatoes kritikaösszesítő portálon 162 szemlézett írást követően jelenleg 82 százalékon áll. Bár a stúdiónak lehet oka az örömre a hazai premier adatait nézve, azonban az, hogy a film csak 12,4 milliót hozott az 52 nemzetközi piacról, egyáltalán nem meggyőző.

Gyenge hétvégén van túl a hosszú ideje halogatott Lángelmék című vígjáték. A hamarosan hazánkban is debütáló Zach Galifianakis és  Kristen Wiig főszereplésével forgatott film mindössze 6,6 milliós bevételre tett szert, és a kritikusok sem fogadták kitörő lelkesedéssel.

Az élmezőnyben az elmúlt hetekben bemutatott alkotások körében nem történt túlságosan nagy változás. A harmadik helyre csúszott vissza A hét mesterlövész remake-je, mely mögött a már nálunk is futó Gólyák végzett. Négy héttel a premierje után továbbra is remekül tartja magát Clint Eastwood és Tom Hanks valós esményeket feldolgozó filmje, a Sully - Csoda a Hudson folyón, melynek összbevételei már meghaladják a 150 millió dollárt.