Sokak szerint a Thor: Ragnarök magasan az egyik legjobban sikerült film a Marvel moziverzumban. De a Thor mozik sorában mindenképp. Ez elsősorban annak köszönhető, hogy a korábbi részekhez képest is lazábbra vette a figurát, még annyira sem vette komolyan magát. A sok vicces jelenet már-már vígjátékká varázsolta Thor intergalaktikus kalandját.

A film egyik fontos mellékszereplője volt a Nagymester, egy olyan lény, aki nagyjából az univerzummal egyszerre született és most a Sakaar bolygón él. Itt lényegében istenként tisztelik, ő pedig azzal mulatja az időt, hogy alattvalóit szekálja. És nem mellesleg egy hatalmas arénában rabokat gyűjt össze, hogy élet-halál harcot vívjanak egymással a közönség szórakoztatására.

A Nagymestert nem más formálta meg a filmben, mint Jeff Goldblum, aki már számos filmben bizonyította színészi tehetségét. Nem állnak messze tőle a krimik és a thrillerek, de az akciófilmek és a komédiák sem. Utóbbi terén egészen jellegzetes stílust képvisel. Zseniális, ahogy fapofával és mérhetetlenül komoly hangon képes lökni a poénokat, amik ettől csak még viccesebbé válnak.

Ezt a Thor: Ragnarökben is előszeretettel használta a Nagymester alakítása közben. És bár a filmbe került jelenetek is mind nagyszerűek, sok rajongó szerint a kivágott jelenetek még jobbak. Az egyikben például Thor nézi a Nagymester hologramját, amint az furán táncol majd két csápot ölelget. Egy másikban pedig arra szólítja fel őreit, hogy végezzenek néhány betévedt denevérrel, miközben ő Thorral diskurál.

A Thor: Szerelem és mennydörgés már a hazai mozikban!

akció | fantasy | kaland | sci-fi | vígjáték

A Marvel Studios új filmjében Thort pörölyétől megfosztva bebörtönzik az univerzum túlsó felén. Az idővel versenyt futva próbál visszajutni Asgardba, és megállítani a... több»