2020.04.03   szerző: csd   hozzászólások: 0

Március közepétől teljesen elsötétültek a mozitermek, mindez pedig már most közel 20 milliárd dolláros kiesést okozott a filmiparnak. Bár néhány friss megjelenés már most elérhető online, továbbra is kérdéses, miként tud majd talpra állni Hollywood mindebből.

Vissza fognak térni a nézők a mozikba? Egy új tanulmány megadja a választ

Az EDO adatelemző vállalat egy izgalmas közvéleménykutatást indított, amely során közel 6800 személyt kérdeztek mozilátogatási szokásaikról, de ami a lényegesebb, hogy miként fogadják majd annak lehetőségét, ha a járvány után újra látogathatóak lesznek a mozitermek.

Az eredmény igencsak bíztatónak tűnik, hiszen online streaming jelenleg remek alternatívát nyújt, a járvány lecsnegése után a kérdezettek 70 százaléka egész biztosan újra mozikban nézi majd meg a friss megjelenéseket, ami talán ennél is izgalmasabb, hogy ezen mozirajongók lényeges 20 százaléka szinte azonnal, 25 százaléka napok múlva, míg 11 százaléka néhány hónappal később térne vissza a vászon elé.

Számos várományos premierjét voltak kénytelenek már most elhalasztani a nagyobb stúdiók, azonban az Emma, az Úriemberek, a Vadászat és A láthatatlan ember már most kikölcsönözhetők online.