Vissza fognak térni a nézők a mozikba? Egy új tanulmány megadja a választ

Március közepétől teljesen elsötétültek a mozitermek, mindez pedig már most közel 20 milliárd dolláros kiesést okozott a filmiparnak. Bár néhány friss megjelenés már most elérhető online, továbbra is kérdéses, miként tud majd talpra állni Hollywood mindebből.

Az EDO adatelemző vállalat egy izgalmas közvéleménykutatást indított, amely során közel 6800 személyt kérdeztek mozilátogatási szokásaikról, de ami a lényegesebb, hogy miként fogadják majd annak lehetőségét, ha a járvány után újra látogathatóak lesznek a mozitermek.

Az eredmény igencsak bíztatónak tűnik, hiszen online streaming jelenleg remek alternatívát nyújt, a járvány lecsnegése után a kérdezettek 70 százaléka egész biztosan újra mozikban nézi majd meg a friss megjelenéseket, ami talán ennél is izgalmasabb, hogy ezen mozirajongók lényeges 20 százaléka szinte azonnal, 25 százaléka napok múlva, míg 11 százaléka néhány hónappal később térne vissza a vászon elé.

Számos várományos premierjét voltak kénytelenek már most elhalasztani a nagyobb stúdiók, azonban az Emma, az Úriemberek, a Vadászat és A láthatatlan ember már most kikölcsönözhetők online.