Will Smith az  Oscar-pofonról: ‘Az erőszak minden formája mérgező és romboló’

Will Smith nyilvánosan bocsánatot kért Chris Rocktól, miután vasárnap este a 94. Oscar-díjátadón a színpadon megpofozta a komikust.

"Az erőszak minden formája mérgező és romboló. A tegnap esti Oscar-gálán tanúsított viselkedésem elfogadhatatlan és megbocsáthatatlan volt. A rovásomra elkövetett viccek a munka részei, de a Jada egészségi állapotával kapcsolatos vicc túl sok volt nekem, és érzelmileg reagáltam" - írta a friss Oscar-díjas színész az Instagramon. A bejegyzés teljes szövegét idelent láthatod.

"Szeretnék nyilvánosan bocsánatot kérni tőled, Chris. Túllőttem a célon, és tévedtem. Zavarban vagyok, és a tetteim nem azt az embert mutatták, aki lenni szeretnék. Az erőszaknak nincs helye a szeretet és a kedvesség világában."

Az Oscar-gálán Rock viccelődött Smith feleségével, Jada Pinkett Smith-szel, aki alopeciában, egy hajhullással járó autoimmun betegségben szenved. A viccben a G.I.Jane-t hozta fel, a filmet, melyben Demi Moore kopaszon alakította a főszerepet. Smith úgy reagált Rock viccére, hogy felment a színpadra, és pofon vágta a humoristát, majd visszatérve a helyére, és azt kiabálta: "Ne vedd a feleségem nevét a kib@szott szádra!"

Kevesebb mint egy órával az eset után Smith elnyerte a legjobb alakításért járó díjat a Richard király című filmben nyújtott alakításáért, amelyben a tenisz szupersztárjai, Venus és Serena Williams apját, Richardot alakította. Köszönőbeszéde során Smith bocsánatot kért az Akadémiától, és megpróbálta megmagyarázni tettét, mondván: "A szerelem őrült dolgokra késztet", de Rockot nem említette név szerint.

Az esetet követően a Los Angeles-i rendőrség is megjelent a helyszínen, de Rock nem tett feljelentést Smith ellen.

Arról, hogy miként reagált Hollywood Smith tettére itt olvashatsz, a várható következményekről pedig ebben a cikkünkben írtunk bővebben.

 

 

 

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Will Smith (@willsmith) által megosztott bejegyzés