80 300  (2006)

Zack Snyder az idei évben már két ütős produkciót is letett az asztalra. Az Igazság Ligája és A halottak hadserege gyakorlatilag tarol a rajongók körében, a rendező pedig már további két projekten töri a fejét.

Snyder a The Telegraph-nak adott interjúban beszélt arról, hogy a jövőben el tudja képzelni, hogy egy kicsit leporolja a 300-at, hogy abból egy kissé “pikánsabb” változatot készítsen el.

“Mindig is szerettem volna egy vallásos és egy pornográf filmet készíteni, de erre sosem volt igazán lehetőségem. Talán kombinálhatnám a két elképzelést, esetleg kombinálhatnám a 300 koncepciójával” - nyilatkozta a rendező.

Ami azt illeti, a ma már kultikus darabnak számító 300 csakugyan tartalmaz néhány korhatáros jelenetet ebből a szempontból, így nem is annyira lehetetlen elképzelni, hogy ezeket az elemeket még jobban kiemelje Snyder egy remake esetében.

Egy vallásos film nagy eséllyel sokakat megbotránykoztathat, a rendező pedig ezzel tisztában is van, elmondása szerint viszont a 300 alapötlete elbírna egy ilyen merészebb vállalkozást.

Az pedig már csak hab a tortán, hogy Snyder évekkel korábban egy harmadik filmet is készített volna A birodalom hajnala után, a Warner Brosnál azonban jegelték az ötletet. Snyder mindenesetre annyit elhintett, hogy a sztori Hephaestion és Nagy Sándor szerelmi történetére fókuszált volna.