Közösség

Vélemény:

80 1408

(2007)

Late Checkout

kabel   2024.07.28 00:19
0

Jó kis horror. Tipikus Stephen King-es sztori ez, de jó színészkedés és ügyesen épített feszültség miatt filmként is remekül működik. A horrorelem kb. az volt, amire számítottam, nagyon nagy meglepetések nem voltak itt, de a film egy ponton átment személyes drámába, és nem zavart, hogy nem nyomták meg jobban az ijesztgetés részt. A sztori egy írót követ, aki bár természetfeletti dolgokkal foglalkozó könyveket ír, nem hisz azokban. Meghívást kap egy furcsa hotelszobába, ahol – micsoda meglepetés – pont ez a hit kerül górcső alá. Sokféleképpen lehet egy ilyen sztorit összetolni, a film valahogy a legkiegyensúlyozottabb formát választotta. Akad egy kis humor, egy kis horror, sok dráma és pont elég szürrealitás, hogy folyamatosan gondolkozhattunk azon, mennyire valóságos, amit látunk. A vége kissé unalmas irányba ment, sajnos. Az még ennél is érdekesebb, hogy amikor most másodszor néztem meg a filmet, akkor a lezárása valahogy fura volt, mintha nem erre emlékeztem volna. Kis utánanézés után kiderült, hogy a filmnek vagy négy különböző lezárása készült.