Az összes azonos című film közül ez a leg. Igaz, hogy 2010 előtt ez volt a nívó a műfajban, de mai szemmel nézve is szórakoztat a gyenge szinkron ellenére. A főszereplők zseniálisak (Matthew McConaughey és Penélope Cruz), a történelmi előzmény egyedi és remek, a nyugat-afrikai autentikus helyszínek telitalálat. A „járványos” szál miatt szerintem nem igazán illik bele a humorfaktor, de Steve Zahn inkább a vígjátékokból lehet ismerős, ezért ezt tudjuk be annak, hogy alapból mókás a karakter ábrázolása. Nem rossz akció-kaland, vígjátékkal fűszerezve, amit néha erőltetettnek tartok. Már rég láttam a filmet, és lehet, máskor is megnézem, csak a következő alkalommal az eredeti szinkront választom.
8/10.
Az összes azonos című film közül ez a leg. Igaz, hogy 2010 előtt ez volt a nívó a műfajban, de mai szemmel nézve is szórakoztat a gyenge szinkron ellenére. A főszereplők zseniálisak (Matthew McConaughey és Penélope Cruz), a történelmi előzmény egyedi és remek, a nyugat-afrikai autentikus helyszínek telitalálat. A „járványos” szál miatt szerintem nem igazán illik bele a humorfaktor, de Steve Zahn inkább a vígjátékokból lehet ismerős, ezért ezt tudjuk be annak, hogy alapból mókás a karakter ábrázolása. Nem rossz akció-kaland, vígjátékkal fűszerezve, amit néha erőltetettnek tartok. Már rég láttam a filmet, és lehet, máskor is megnézem, csak a következő alkalommal az eredeti szinkront választom. 8/10.