Közösség

Vélemény:

88 Zootropolis - Állati nagy balhé

(2016)

Zootropolis - Állati nagy balhé

Filmdoki   2018.07.27 18:32
0

Imádom a buddy movieket. Sosem gondoltam volna, hogy a Disney egyszer át fogja ültetni ezen mozik sablonjait egy rajzfilmbe. De megtette. És milyen jól tette! A Zootropolis az egyik legjobb animációs filmje a stúdiónak. Mondom ezt úgy, hogy a Jégvarázs nekem megakadt a torkomon. Nem. Egyszerűen számomra az a mese már átesett a ló túloldalára. Szóval a Zootropolis felé sem tápláltam nagy reményeket, pláne, hogy a moziban előzetesként levetített lajháros jelenet láttán én a fejemet fogtam. Ám végül adtam neki egy esélyt, ugyanis az alapkoncepció tetszett. És anyám! Ahogy mondtam ez a mese zseniális. Az állatok természetesen egy-egy tulajdonságot hivatottak megjeleníteni, viszont nagyon ügyesen járja körül a sztori az elfogadás és kirekesztés kérdését általuk, természetesen úgy, hogy az ifjabb generációk számára emészthető legyen. Engem mégis az fogott meg leginkább, hogy a buddy moviek sablonjait milyen profin szedték össze és formázták át kissé a rajzfilmek világának megfelelően. Szóval az egész mozi olyan, mintha egy Halálos fegyver, 48 óra, Az élet mindig drága stb. egyveleget néznék, csak sokkal színesebb formában és kevesebb erőszakkal. A humor megint csak telitalálat lett, persze vannak gyengébbek is, de az összhatás így is kellemes. A látványt azt hiszem fölösleges dicsérnem, de mégis muszáj leszek. Zootropolis város ugyanis egyszerűen csodálatos! Hiába nem újszerű ez az ötlet a városrészekkel, de annyira jól van megvalósítva, hogy csak lestem. A Zootropolis egy nagybetűs családi animációs film, mely kicsiknek és nagyoknak egyaránt remek kikapcsolódást nyújt.