Közösség

Vélemény:

79 Visszatérés a kék lagúnába

(1991)

Méltó folytatása a Kék Lagunának...

Bafam   2026.03.05 03:57
0

A Visszatérés a kék lagúnába (eredeti címe: Return to the Blue Lagoon, 1991) egy vizuálisan lenyűgöző, nosztalgikus alkotás, amely méltó folytatása az első résznek. A filmet William A. Graham rendezte, a forgatókönyvért pedig Henry De Vere Stacpoole és Leslie Stevens felelt. Bár a kritika vegyesen fogadta, szerintem ez egy szívbemarkoló és gyönyörű film, amelyben a természet érintetlensége és az emberi érzelmek tisztasága találkozik.
A történet középpontjában egy trópusi sziget áll, ahol a civilizációtól elzárva nevelkedik két gyermek. Őszintén szólva, én elsősorban Milla Jovovich miatt néztem meg, aki gyerekkori örök szerelmem, és már ebben a korai szerepében is sugárzott belőle a karizma. Mellette Brian Krause nyújt emlékezetes alakítást, de a stábban olyan neveket találunk még, mint Lisa Pelikan, Wayne Pygram, Courtney Barilla, Garette Ratliff Henson és Emma James. A film gerincét a szexuális ébredés és a felnőtté válás folyamata adja. A szigeten rekedt tinédzser lány (Lilli) és Richard felfedezik egymást és saját testüket; a topless tizenéves lány ábrázolása itt nem öncélú, hanem az ártatlanság és a természetesség szimbóluma. A látványvilágot Basil Poledouris fenséges zenéje emeli új szintre. A felejthetetlen pillanatok közé tartozik minden víz alatti jelenet, a kristálytiszta vízesés alatti játék, vagy éppen a békés fürdőzés egy patakban. Ez a mozi egy menekülés a modern világból a paradicsomba. Nálam 5/4 csillag