Közösség

Vélemény:

90 A sötét lovag

(2008)

A sötét lovag

mozinaplo   2024.02.06 15:58
0

Nagyon szerettem annak idején, szerintem mai napig a szuperhősös zsáner élvonalába tartozik, de valahogy most moziban nem működött nekem. Nem tudott úgy beszippantani, mint máskor, vagy mint más klasszikusok, amiket vásznon láttam. Mondanám, hogy a mellettem mobilozó retardált párocska, vagy az előttem tébláboló vizelettartási gondokkal küzdő ütődöttek zökkentettek ki, de már az atrocitások előtt sem kapott úgy el. Lehet, ez a keskeny képarány is zavart, kár, hogy nem az IMAX verziót vetítették. Amúgy technikailag alig öregedett, sőt, sosem éreztem, hogy kilógna a lóláb. Nolan azért érti, mit és hol alkalmazzon, hát nem véletlen szoktam korunk Spielbergjének nevezni, hiszen a Jurassic Park se sokat kopott az elmúlt 30 év alatt. Fura amúgy, milyen kevés akció van benne, meg hogy mennyi jelenet kiment a fejemből. És milyen sok dolog történik benne, erre mondanám ma, hogy egy sorozat első szezonját sűrítették 150 percbe, de itt mégsem érzi soknak az ember. Szóval picit csalódás volt ez a vetítés, de azért öröm, hogy ez is felkerült a vásznon látottak dicsőségfalára. Fun fact, hogy 11 évvel a TDK Rises után láttam ugyanabban a moziban! Mondjuk azóta két üzemeltetőváltáson is átment és egy nagyon komoly átalakításon, de akkor is. Az elsőt amúgy a Mammutban láttam, ha jól emlékszem, és osztálytársammal eltévedtünk, úgyhogy először a Csontdarálóra ültünk be, de a főcímnél feltűnt, hogy ismerős, úgyhogy leléptünk, és megkerestük a batmanes termet. :D