Közösség

Vélemény:

74 Hang nélkül

(2018)

Remek alapötlet kiválló rendezéssel a Krasinski házaspártól

Dr. Houseman   2025.01.04 23:26
0

Sokszor megnéztem, mert nagyon rendhagyó az egész. A Krasinski házaspár ragyogó benne, noha sosem könnyű valakinek egyszerre rendezni egy filmet és közben főszerepet is játszani benne. John Krasinskinak ez összejött a Hang nélkülnél. Mondjuk egy olyan feleséggel, mint Emily Blunt, nekem is bármi menne. De viccet félretéve jó az alapötlet, ragyogó a script, és nagyon oké a rendezés is. Ez az a film, ahol minden összejött. A lények megjelenése nekem bejött, csak nem tudnám elnevezni őket. Olyan majomszerűek, de közben pókoknak is elmennének. Az, hogy hangra támadnak, érdekessé teszi őket, mint ahogyan az alaphelyzet is különleges: túlélés néma csöndben élve. A második rész is remek, ám a legújabbat nagyon elrontották a rendezőváltással. Megszegték azt az alapszabályt, hogy sikeres franchise esetén ne változtass a rendezőn. De ez már Krasinski baja, bár kicsit a miénk is, mert ott nem azt kapjuk, amiért fizetünk (ha moziban szívtuk meg a dolgot, mint én). A Hang nélkül eredeti része viszont 5 csillagos nálam, az egyértelmű.