Közösség

Vélemény:

 

58 Post Mortem

(2021)

Post Mortem

 
tjunior   2021.01.24 20:32
2

Komolyan, a végén már azon se lepődtem volna meg, ha beállít az élien. Van ebben a filmbe minden, lángolva szaladgáló halottak, levitál a fél falu, elsötétedik az ég, besüllyed a ház a földbe, ömlik a víz. Sajna, csak a mire meg a miértre nem kap választ a néző.

 
Crystaldeer 2021.02.20 07:15
0

Nem kapsz a miért-re választ? Akkor gondolkodj már egy kicsit. Normál esetbe ha valaki meghal, akkor az a természetes dolog, hogy eltemetik, hogy a lelke megnyugvást találjon a külvilágon. Minden embernek eljön az ideje, hogy mikor van rajta a sor, de ezt bizonyos feltételekkel ki lehet játszani. Mint, ahogy a filmben megmentették a kislànyt születésekor vagy a háborúban a csávót, így úgymond életben maradtak, de a halál tovàbbra is kísérti őket, illetve mivel egyszer már közel jutottak hozzá, így láthatatlan kapcsolatban maradnak vele. Vannak emberek, akik bizonyos céllal születnek, pl az öregasszony, aki nem csak megmentette a kislányt, hanem ő az, akinek a hàzán a lelkek átvándorolnak a túlvilágba ( ott van a kapocs) ilyen szemèlyek a való életben is léteznek. Csak hogy a falu elkövet egy hibát, nem elég, hogy odahívnak egy fotóst, aki úgymond hullákról készít portrét, ami már önmagában szentségtörés, hanem nem temetik el a halottakat, ennek oka, hogy épp fagyos a föld ill. hirtelen sokan halnak meg, ezért úgy gondoltàk várnak, míg enyhül az idő. Csak hogy a lelkek nyugtalanok, mert ők átakarnak jutni a túlvilágra és fellázadnak az élők ellen. Először azt gondolják, hogy a fotós miatt gerjedtek haragra, de aztàn rájönnek, hogy valójában csak àtakarnak jutni a másvilágra. De gondolom én itt az volt a további gondolatmenet, hogy van egy bizonyos lètszám mennyien mehetnek egyszerre át, és mivel mostmár nagyon sokan vannak így ide át rekedtek, ne feledd a ház az átjáró, illetve az is elhangzott, ha vki meghal víz ömlik a falakból, tehàt mit kell tenni, viszik az egész házat. A süllyedésnek ebbe van szerepe ( meg gondolom egyszerűbb volt kivitelezni, mint megemelni) hogy akkor irány a pokol. A többi cselekményszál, hogy a fotóson keresztül üzennek meg akkor elkezdik a hullák helyett az élőket vinni stb már csak körítés. De ez volt az eredeti koncepció. Érthetőbb már?

 
Monesz 2021.12.11 08:59
1

Nagyon jó a fantáziád. Mindaz, ami leírtál, egy percig sem jön át a filmből.

 
tjunior 2021.02.20 09:46
1

Ezzel az egésszel kb fél mondatban foglalkoztak a filmben, semmi többet. Egyszerűen nem törődtek vele, esetleg kivágták a filmből mert így is iszonyat hosszú a sztorihoz képest. A lényeg, hogy Józsi néni meg Mari bácsi levitál, a falu megőrül jó látványosan stb. stb.

 
Crystaldeer 2021.02.20 07:10
0
A felhasználó kitörölte a hozzászólását.
 
Crystaldeer 2021.02.20 07:10
0
A felhasználó kitörölte a hozzászólását.