Közösség

Vélemény:

83 Kapcsolat

(1997)

Kapcsolat

XETH   2018.03.23 21:11
1

Életem egyik legcsodálatosabb filmélménye. Talán abból a szempontból volt a legmeghatározóbb, hogy mindössze 12 évesen láttam, és teljesen lenyűgözött a film tartalma, mert abszolút tudtam azonosulni a főszereplőnővel. Akkoriban minden este a csillagokat figyeltem, szabadidőmben meg minden információt begyűjtöttem a csillagászat témakörről, amit találtam a könyvtárban, plusz csendben hittem benne, hogy létezik élet a Földön kívül is. Szóval igen, teljesen rabul ejtett. Jodie Foster sosem tartozott a kedvenc színésznőim közé, de ebben a filmben nagyon meggyőzően alakít egy olyan tudóst, aki a teljes életét egy olyan dologra szenteli, amit a legtöbb ember semmibe vesz, vagy nevetség tárgyává tesz. SPOILER Plusz egészen érdekes volt a film vége, hogy Foster, a tudós ember, aki a bizonyítékok erejében hisz, miután videobizonyíték híján csak a szavát tudja adni a történtek bizonyosságáról, hogy megtörtént a kapcsolatfelvétel, ugyan küzd magában, hogy tényleg megtörtént vele ez a csodálatos esemény, de végül győz a hite a bizonyíték fontosságával szemben. Azt is érdekes volt látni, hogy egy olyan szakmában próbált és tudott érvényesülni kemény munkával, amit férfiak uralnak. Mindezt 1997-ben. Nagyon jó film. Újra megnézném. 5/5