Közösség

Vélemény:

63 Én, a kém

(2002)

Megunhatatlan vígjáték budapesti helyszíneken

The Director   2025.05.20 16:40
1

Betty Thomas rendezőnő 2002-es vígjátékát, mely nagyrészt Budapesten játszódik, lehetetlen megunni. Mindhárom főszereplő a legjobb formáját hozza: Eddie Murphy, Owen Wilson és Famke Janssen. Az alapsztori egy kémügy, melyben Alex Scott (Owen Wilson) és CIA társa, Rachel (Famke Janssen), megpróbálják Budapesten elkapni a fegyverekkel kereskedő, és egy láthatatlan vadászgéppel seftelő Gundarst. Kell azonban ehhez a bokszvilágbajnok Kelly Robinson (Eddie Murphy) segítsége is, mert ő mindazon helyekre bejuthat meghívó nélkül is, ahol a fegyverkereskedő elit megfordul. Rengeteg a vicces jelenet, mert Eddie Murphy temérdek jó poént nyög be a legváratlanabb helyzetekben is, Owen Wilson meg az esetlen ügynök bőrébe bújva sziporkázik. Közben csapná a szelet a csinos Rachelnek is, csak épp nem nagyon jön össze a dolog, legalábbis, ha Kelly tanácsait megfogadja. Legalább 4-5 alkalommal láttam eddig, legutoljára éppen ma, az AMC műsorán, és bár már szinte kívülről tudom, még most is nagyon jókat tudtam nevetni az egészen.