Közösség

Vélemény:

 

63 Vad Buck jégkorszaki kalandjai

(2022)

Visszatért a Jégkorszak!

 
Timon   2022.01.28 16:59
2

Régóta vagyok a Jégkorszak-filmek nagy rajongója, így hihetetlenül felhype-olt már az első előzetes. Akkortájt, amikor a Disney felvásárolta a 20th Century Foxot, ennek a szériának a folytatása volt az egyik legnagyobb reményem feléje. Igaz, hogy közben be kellett zárni szegény Blue Sky Studiost, de - gondolom - nem jókedvükben tették... (Ez a film még talán be is gyógyítja ezt a sebet a rajongók lelkén.) Annak ellenére, hogy az animáció stílusát sokan nehezményezték, nekem teljesen rendben volt: szerintem nagyon modern, igényes, überszép... ennyit is erről. Kicsit sietős volt a történet, és feltűnt, hogy mennyire más egy fontos szereplő, Motkány nélkül. Valahogy azért ez kivételesen működött... Azért merem remélni, hogy lesznek is még Jégkorszak-filmek a jövőben, és viszontlátjuk a kedvenc rágcsálót, ahogy sosem tudja megszerezni a makkot. :) Ezenkívül tetszettek az új szereplők az erős klisék ellenére is, valamint az egyes zenei betétek a korábbi filmekből, totál epic feeling volt. :) Merész koncepcióval megy a sztori, hogy nem a korábbi filmek szereplői dominálnak benne. Az sem akasztott ki engem, hogy nem egészen az eredeti színészek voltak a szereplők hangjai. Érdekessége még, hogy az ötödik rész után azért egy kicsit visszafogott a menete.
10/10

 
Timon 2024.02.07 19:45
0

Akkoriban nagyon lelkes voltam eziránt. Azóta megnéztem Disney Pluson magyarul is, és örülök, hogy az eredeti magyar szinkronszínészek legalább megmaradtak. Sokadszorra már nem volt annyira magával ragadó, és szembetűnt, hogy nem lehet nagyon elhelyezni a Jégkorszak-filmek idővonalán. Mármint... Buck újra lent él, ez elképzelhető az ötödik rész után is, hiszen ott van Rombi (a kis tök), Julian és Kisbarack bizonyára már a saját életüket élik, ez is oké. De sok részlet van, amelyek nem kapcsolódnak az előző filmekhez, például, hogy a Brachiosaurusnak oposszumallergiája van. Ja, és hol van Shira? Az nem lehet, hogy szó nélkül csak úgy kivágták a Jégkorszak-franchise-ból! A húsvéti küldetésben nem szerepel, de legalább ejtenek róla szót, és ez sokkal tisztességesebb magyarázat erre, mint a semmi...
Ha ezt a bejegyzésemet is olvasod, és esetleg azt gondolod, hogy igencsak igényes Jégkorszak fan vagyok, akkor igazad van. Amúgy meg... a koherenciának nem szabad hiányoznia egy ilyen nagy múltú rajzfilmfranchise-ból. Fontos ez, hiszen sokan ezen nőttek fel, és erre igenis van igényük. Köztük nekem is. Továbbá, az eredeti szereplőket több helyen fájdalmasan lealacsonyítja, lebutított szövegekkel.
Ezért leviszem egy csillaggal kevesebbre, de csak azért, mert legalább megpróbáltak alkotni valamit. Reméljük, ha lesz egyáltalán valaha újabb Jégkorszak-rajzfilm, ami moziba kerül, vagy esetleg élőszereplős, akkor sokkal jobban összekapják magukat. Sok potenciál rejlik benne.
Mert ez olyan, mint a Jégkorszak holiday specialje, annak is valamivel rosszabb oldala.
A Disney-Jégkorszak érában továbbra is a Motkány mesék az, ami kimondottan jól sült el.