Ezzel a filmmel a Pixar akkoriban az egyik legnagyobb áttörését hozta el. Már eleve az az elgondolás, hogy egy szuperhős családról filmet készíteni egyszerre nagy ötlet és kihívás. Már hogyha tényleg annyira eredetit és maradandót akarnak is létrehozni. Itt pedig kifejezetten sikerült is eredeti, vagy legalábbis kevésbé elcsépelt elemekből összeállítani egy családi, víg kikapcsolódását nyújtó animációs filmet. Ebben egy olyan emberrel és cuccaival kell szembenézniük, akit kezdetben még nem értékeltek, sajnos a gonosz irányt választotta, és olyan hatalmat gyakorol és alkalmaz, amely enyhén szólva is fenyegető. Mindegyikük szupererejére nagy szükség van ahhoz, legyen az szuperül gyors futás vagy jó megnyúlás, hogy legyőzzék az agresszort, aki a világra tör. Látványban magával ragadó, zenéje fenomenális, minden eléggé a helyén van. Többször nézős darab, én sem hinném el, ha nem láttam volna. :)
Számos tanulságot is nyújt, ami nagyban hozzásegített a jó minőségéhez, hangulatos történetmeséléshez. Bizony, a tehetségeinket, még ha esetleg némelyek a szupererő kategóriával vetekszenek is, használjuk bölcsen, jó célokra, a közjóra.
10/10.
Ezzel a filmmel a Pixar akkoriban az egyik legnagyobb áttörését hozta el. Már eleve az az elgondolás, hogy egy szuperhős családról filmet készíteni egyszerre nagy ötlet és kihívás. Már hogyha tényleg annyira eredetit és maradandót akarnak is létrehozni. Itt pedig kifejezetten sikerült is eredeti, vagy legalábbis kevésbé elcsépelt elemekből összeállítani egy családi, víg kikapcsolódását nyújtó animációs filmet. Ebben egy olyan emberrel és cuccaival kell szembenézniük, akit kezdetben még nem értékeltek, sajnos a gonosz irányt választotta, és olyan hatalmat gyakorol és alkalmaz, amely enyhén szólva is fenyegető. Mindegyikük szupererejére nagy szükség van ahhoz, legyen az szuperül gyors futás vagy jó megnyúlás, hogy legyőzzék az agresszort, aki a világra tör. Látványban magával ragadó, zenéje fenomenális, minden eléggé a helyén van. Többször nézős darab, én sem hinném el, ha nem láttam volna. :) Számos tanulságot is nyújt, ami nagyban hozzásegített a jó minőségéhez, hangulatos történetmeséléshez. Bizony, a tehetségeinket, még ha esetleg némelyek a szupererő kategóriával vetekszenek is, használjuk bölcsen, jó célokra, a közjóra. 10/10.