Közösség

Vélemény:

80 Az őserdő hőse

(1997)

Az őserdő hőse

Timon   2026.09.18 23:36
0

Kissé átlagos humorú kalandfilmnek indul, de hamar magával ragad. Mondhatom, hogy félig olyan, mint egy Nickelodeon-showból szabadult humorvonat? Valahogy így érződik. Ezzel együtt tulajdonképpen kaptunk egy Dzsungel könyve-Tarzan-Gyaloggalopp-Jumanji-Majmok bolygója-kombót Disney-verzióban, és eszeveszettül viccesen pörög. A legjobb rész az, amikor a végén összeállnak, és egy fergeteges mentőakción belül kiszabadítják a majmot. A szürreális jelenetektől már úgy széttépett a röhögésem, hogy lecsúsztam a zsibbadástól a kanapéról. XD Az meg, hogy az elefánt kutyaként viselkedik, az csak hab a tortán. Hatalmas a humora és a féktelen kreativitása. Ahol meg kimondta, hogy "ÁÁÁÁÁ-ÁÁÁÁÁÁÁ-ÁÁÁÁÁ!!!", ott én is azt éreztem. Mondom magamban: jó, szerintem is, jól mondja, a film is pont olyan :) Közben a világ legveszedelmesebb dolga is felbukkan: a banánhéj az úton! Szanaszét röhögtem ott, amikor már a mesélővel is veszekedtek az állatrablók, akiket nem komál. Oroszlánpörgető Dzsungel George személyében meg is született a Disney-élőszereplős Tarzan, nem is kell új filmben gondolkodni. (Gyakorlatilag még a rajzfilm előtt :-) ) A film annyira látványos, fergeteges és felfrissítő, hogy én is kipróbálnám az ilyen életet. Mondjuk csak három napig, vagy max. egy hétig egyelőre. 10/10