Közösség

Vélemény:

83 Mindannyian halottak vagyunk

(2022)

Mindannyian halottak vagyunk

Maximus Rosidus Petrus   2022.02.12 09:55
1

Alig pár nap alatt megnéztem ezt a koreai zombis sorozatot, ami már önmagában arra utal, hogy jó filmről van szó, hiszen tényleg alig tudtam abbahagyni. Ugyanakkor bosszantott is pár dolog, mint a koreai menekülő diákok idegesítő szerencsétlenkedése, a sok gagyi párbeszéd és felesleges moralizálás. Miért van az, hogy a lányok mindig akkor esnek el és csúsznak-másznak a földön, mikor a legjobban kellene futniuk? Miért van az, hogy napokig vannak bezárva, de soha nem éhesek vagy szomjasak? Miért van az, hogy soha nincs egyetlen épkézláb tervük sem a menekülésre, miközben többen is közülük kitűnő tanulók, és egyetemre készülnek? Miért van az, hogy a szerelmi ügyeikkel foglalkoznak, miközben nem is tudnak szüleikről, és véres zombik százai dörömbölnek odakint az ajtajukon? Ezek a bosszantó kérdések, melyekre nincs jó válasz. Ezek J. Q. Lee és Kim Nam-Soo rendezők hibái sajnos. A pozitívumok sora viszont hosszabb, hiszen alapvetően jól pörögnek az események, realisztikusak a zombik, valószerűek és véresek az akciók, szimpatikusak a legfőbb karakterek. Egy alig 10 fős diákcsapat sorsát követhetjük nyomon a 12 epizód során, akik közt barátok, szerelmesek és ellenségek is akadnak. Nekem összességében bejött a történetvezetés és az is, hogy a cselekmény gyakran fut több szálon. Értékelésem: 80%.