Közösség

Vélemény:

 

69 Zuhanás

(2022)

Fall

 
Filmbarát73   2023.05.07 13:46
1

Elég lájtosan indul be a film, de aztán megtalálja a helyét, amit talán az adrenalinfüggők górcső alá vesznek. A feliratos verzióját láttam, amiben hát elég sok baki volt, de ettől eltekintve azért élvezhető.
Pár valós dolog a filmmel kapcsolatosan:
2000. május 9-én három tizenéves lány felmászott a toronyba (KXTV/KOVR torony Kalifornia), hogy megnézze a győzelem napi tűzijátékot. Egyikük leesett, a másik kettő szintén. Nem estek le teljesen a földhöz, de súlyosan megsérültek. A Haláltorony utolsó áldozata az a lány volt, aki először leesett. Néhány nappal a szörnyű baleset után a hatóságok lezárták a bejáratot. 2017-ben biztonsági őröket helyeztek ki, miután néhány szélsőséges hegymászó betört a toronyba annak ellenére, hogy zárva volt.
B67 TV-torony Valódi-e?
A filmben szereplő fiktív B67-es torony megjelenését a valódi KXTV/KOVR torony ihlette, egy rádiótorony a kaliforniai Walnut Grove-ban, amely 2,049 láb (625 m) magas és a világ egyik legmagasabb szerkezete. Már nem az, mivel a jelenlegi legmagasabb TV-torony Japánban található ami Skytree nevet viseli és 634 m magas.
A szereplőknek egy 60 láb magas torony kísérteties díszletében kellett játszaniuk, amely egy puszta szikla tetején ült a Mojave-sivatagban. A csajoknak felajánlották a dublőri munkát, de ők úgy döntöttek, hogy saját maguk végzik el a kaszkadőrelemeket.
A Netflix bejelentette, hogy 2023-om márciusában lesz folytatása.
Nagyjából ennyit tudtam hozzá fűzni érdekességként.:)